Fotograf:Niru Kumra Har du en bønneboks i hus, kan det alltid lages noe godt på 1-2-3. Jeg må innrømme at jeg har jukset litt i dag. Det vil si at jeg faktisk har brukt en boks med røde bønner og ikke kokt de i min fabelaktige trykkoker. Noe jeg er veldig tilhenger av og anbefaler på det sterkeste.
Du kan klart bruke kikerter eller andre typer linser og erstatte fløten med kokosmelk, en lignende rett smakte jeg med kokosmelk på min herlige tur til sør-India sist høst. Siden jeg hadde en annen rett med kokosmelk på samme meny, byttet jeg denne ut med fløte. Så brukte jeg ekte kokosolje fra Kerala, du kan bruke Cocosa eller vanlig rapsolje.
Varm olje, tilsett sennepsfrø og karri blader. Når frøene spretter, ha i hvitløk og ingefær.
Rør sammen og ha i tomater, krydder og chili.
Etter et par minutter til sett fløte og gi et oppkok.
Serveres med chiliringer og frisk koriander som pynt
.
På grunn av både frisk chili og pulver, blir den sterk så det er veldig godt å balansere med litt fløte eller du kan servere en deilig mangolassi til. Basmati ris, roti eller naan er selvskrevent tilbehør.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Nirus Verden
(Intern: 32872)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Gryterett Diett/allergi:
Vegetarmat Land:
India Innlagt dato:2017-02-15
Oppdatert dato:2017-02-15