Fotograf:Brodogkorn.no Byggrynssalat med mozzarella, melon og røkt skinke smaker kjempegodt, er sunn og metter lenge. Server gjerne med en skive godt, grovt brød ved siden av.
1. Legg byggrynene i bløt noen timer, gjerne natten over.
2. Kok opp byggrynene i det samme vannet du har bløtlagt dem i, og la det koke i 20–30 minutter. De skal være møre, men fortsatt ha litt tyggemotstand.
3. I mellomtiden stekes skinkeskivene i en tørr stekepanne i ca. 1 minutt til de begynner å bli litt sprø. Riv dem i mindre biter og sett til siden.
4. Lag dressingen ved å blande sitronsaft, olivenolje og litt salt og pepper i en stor bolle.
5. Når byggrynene er ferdig kokt heller du av vannet, før du tar kornene over i bollen med dressingen og blander godt sammen.
6. Tilsett mozarella i biter, melon, ruccula og halvparten av skinken og bland lett sammen.
7. Fordel salaten på tallerkener eller i skåler og legg resten av den sprø skinken på toppen.
Tips! Server gjerne med en skive godt, grovt brød til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 31893)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Salat Innlagt dato:2015-01-20
Oppdatert dato:2015-01-20