Fotograf:
Melk.no
Her presenterer vi en forrett med smaker fra Sørlandet. Oppskrift av Hans Petter Klemmetsen. Oppskriften inneholder
169 Kalorier,
2 g Karbo,
3 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grillet piggvar og lettrøkt sjøkreps med blomkålkrem og sjøkrepssitrongresskum er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6354 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Grillet piggvar og lettrøkt sjøkreps med blomkålkrem og sjøkrepssitrongresskum!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 169.19 | 1 119.05 | Kcal |
Protein | 3.01 | 19.91 | gram |
Karbohydrat | 2.27 | 15.01 | gram |
Kostfiber | 0.73 | 4.83 | gram |
Fett | 14.89 | 98.49 | gram |
Mettet fett | 8.49 | 56.15 | gram |
Alkohol | 1.80 % | | | |
Salt | 0.53 | 3.48 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.94 | Kr 59.13 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 646 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,36 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sjøkrepsene klippes opp, renses og snittes i kjøttet. Fjern klør og hode. Brettes ut som sommerfugler. Stek de i panne eller røkes i 3 min. i røkepanne eller aburøk. Smør med hakket chili, estragon og hvitløk og lime. Saltes og pepres. Ta vare på hode og klør.
Skum av sjøkreps og sitrongress;
Sjøkrepsskall, hoder og klør knuses så godt som mulig og freses med sitrongress, sjalottløk, tomatpuré og hvitløk i en vid gryte. Ha på vin og kok inn til 1/3 mengde. Ha i kremfløten og kok til sausen begynner å tykne. Smak til med salt og pepper, ev. med litt saft av lime eller sitron. Siles og skummes opp med stavmikser like før servering.
Blomkålkrem;
Kok inn fløten til halve mengden. Kok blomkålen mør og del den i buketter som stekes gylne i smør. Kjør blomkål og fløte til en fin glatt puré og smak til med salt og pepper, evt. litt sitronsaft.
Bakt paprika;
Paprikaene deles i to og renses. Pensle med olje og bak dem i ovnen på 220 °C til skinnet blir mørkt. Ta dem ut og hvil dem under folie til de er kalde. Ta av skinnet og kutt i fine terninger. Varm paprikaen i en panne mens du rører med en gaffel med et skrelt hvitløksfedd på. Smak til med salt, pepper og friske urter.
Piggvar saltes og pepres og bakes i ovnen sammen med sjøkreps 4-6 min. på 180 °C.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 26924)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-05
Oppdatert dato:2013-05-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift