Fotograf:Synøve Dreyer I denne oppskriften får seien deilig smak av urter, chili og sitrongress når du griller den i folie. Sammen med grillede nypoteter skaper seien sommer på tallerkenen.
Oppskriften inneholder 92 Kalorier, 9 g Karbo, 5 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Fisk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Dryss salt på seifileten og la den hvile ca. 10 minutter.
Kok potet til de er nesten møre, avkjøl deretter og skjær dem i tykke skiver.
Dryss korianderfrø over seien og legg den på et stykke aluminiumsfolie smurt med olje.
Riv skall og press saft av lime, og rør dette sammen med honning, finhakket chili, sitrongress og mynte. Smør blandingen over seien.
Brett aluminiumsfolien rundt seien og grill den ca. 15 minutter, under lokk hvis grillen har det.
Pensle potetene med litt olje og grill dem på begge sider.
Åpne aluminiumsfolien med sei og dryss finhakket koriander over før servering.
Salat
Riv salat og grovhakk persille.
Finhakk rødløk og skjær agurk og eple i terninger.
Dressing
Grovhakk hasselnøtter.
Bland hasselnøtter med honning, epleeddik og olivenolje.
Smak til med salt og pepper og litt sesamolje.
Bland dressingen forsiktig inn i salaten.
Server grillet sei og potet med salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 29416)
Tilberedningstid:
50 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2013-04-13
Oppdatert dato:2021-07-06