Fotograf:
Kristin&Vibeke
I denne oppskriften får seien deilig smak av urter, chili og sitrongress når du griller den i folie. Sammen med grillede nypoteter skaper seien sommer på tallerkenen. Oppskriften inneholder
89 Kalorier,
9 g Karbo,
5 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grillet sei i folie er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Grillet sei i folie!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 89.32 | 804.44 | Kcal |
Protein | 4.99 | 44.94 | gram |
Karbohydrat | 8.92 | 80.34 | gram |
Kostfiber | 1.45 | 13.06 | gram |
Fett | 3.42 | 30.80 | gram |
Mettet fett | 0.48 | 4.32 | gram |
Salt | 0.51 | 4.63 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.91 | Kr 53.23 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 603 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 39,94 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Dryss salt på seifileten og la den hvile ca. 10 minutter.
Kok potet til de er nesten møre, avkjøl deretter og skjær dem i tykke skiver.
Dryss korianderfrø over seien og legg den på et stykke aluminiumsfolie smurt med olje.
Riv skall og press saft av lime, og rør dette sammen med honning, finhakket chili, sitrongress og mynte. Smør blandingen over seien.
Brett aluminiumsfolien rundt seien og grill den ca. 15 minutter, under lokk hvis grillen har det.
Pensle potetene med litt olje og grill dem på begge sider.
Åpne aluminiumsfolien med sei og dryss finhakket koriander over før servering.
Salat
Riv salat og grovhakk persille.
Finhakk rødløk og skjær agurk og eple i terninger.
Dressing
Grovhakk hasselnøtter.
Bland hasselnøtter med honning, epleeddik og olivenolje.
Smak til med salt og pepper og litt sesamolje.
Bland dressingen forsiktig inn i salaten.
Server grillet sei og potet med salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29416)
Tilberedningstid:
50 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-13
Oppdatert dato:2013-04-13
Lesere:
3881 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift