Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Helstekt kalvemørbrad med tomatsaus og artiskok-salat oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Helstekt kalvemørbrad med tomatsaus og artiskok-salat



Helstekt kalvemørbrad med tomatsaus og artiskok-salat inneholder 132 Kalorier, 15 g Karbo, 9 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Helstekt kalvemørbrad med tomatsaus og artiskok-salat har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Helstekt kalvemørbrad med tomatsaus og artiskok-salat er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
Ca 650grKalvemørbrad
1sssmør
1ssolje
1dashsalt
1dashpepper
0,5kgtomater
50grsoltørkede tomater
50grrøkt bacon i ca. 1 cm. tykke skiver
2feddhvitløk
4kvist(er)timian
100grsjalottløk
Ca 1,5ssbalsamico eller andre rødvinseddik
1tshonning
1dashsalt
1dashpepper
0,5kgsmå poteter
2ssolivenolje
0,5stksitron
200grsyltet artiskokker i olje (evt. artiskokker i lake på boks)
1bunt(er)ruccola-salat
1stkhel parmesanost ca 50 g.
1stk litehvetebrød




Næringsdeklarasjon for Helstekt kalvemørbrad med tomatsaus og artiskok-salat!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier131.92897.02Kcal
Protein8.8560.18gram
Karbohydrat14.5198.66gram
Kostfiber1.6911.49gram
Fett3.9026.52gram
Mettet fett1.318.91gram
Salt0.523.51gram
Pris på oppskriftenKr 11.63Kr 79.08Kroner
Hele oppskriften veier2 720 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Brun kalvemørbraden på alle sider på en stekepanne i smør og olje. Krydre med salt og pepper, ta den av pannen og legg den i en liten langpanne eller et ildfast fat. Sett fatet i en 150 grader varm ovn i ca 20 minutter. Brukes steketermometer, settes det inn i midten av mørbraden fra siden, til sentrumstemperaturen er 55-60 grader for rosa eller 65-68 grader hvis mørbraden ønskes gjennomstekt. Den ferdigstekte mørbrad skal hvile i 20 minutter, før der skjæres skiver av den på tvers av kjøttrådene.

Legg de soltørkede tomater i en skål og hell kokende vann over. Sett en gryte over med vann. Skyll de friske tomater, skjær blomsten av og lag et kryds med en skarp kniv øverst i tomatene. Kok dem et par minutter i gryten og ta dem opp, så er skinnet akkurat til å flå av. De flådde tomater skjæres i terninger på ca 1x1 cm.

Skjær baconskivene i terninger også 1x1 cm. og svisj dem i en gryte sammen med finhakket hvitløk, finhakket sjalottløk og timianblade. Ha tomat-terningene i den samme gryte og de oppbløtte tomater, hell vannet de har ligget i med av. La nå tomatsausen småkoke i ½ time, sped evt. med litt vann. Når den ½ time er gått, piskes sausen jevn med et pisk og smakes til med balsamico, honning, salt og pepper.

Kok potetene i 20 minutter i lettsaltet vann. Skrell dem og skjær dem i små båter. Del de syltet artiskokker i stykker på størrelse med potetbåtene. Bland en dressing av olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Skyll ruccolasalaten og riv den i mindre stykker. Bland potetbåter, artiskokkstykker og salat sammen i en skål, hell dressingen over og dryss til sist skiver av parmesanost over.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22798)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-09-06
Oppdatert dato:2006-09-06
Lesere: 2831 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Helstekt kalvefilet, bakt tomat og sellrerirot, li.Helstekt kalvefilet, bakt tomat og sellreriro.
Denne retten har 100,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvefilet med sprø skorpe og confitert svineribbe med salat på vårens grønnsaker, potetpurè og ribbesjy.Kalvefilet med sprø skorpe og confitert svine.
Denne retten har 211,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvestek 2.Kalvestek 2.
Denne retten har 110,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt kalvebryst.Ovnsbakt kalvebryst.
Denne retten har 108,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvestek fra Sardinia.Kalvestek fra Sardinia.
Denne retten har 80,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvefilet med sherrysaus.Kalvefilet med sherrysaus.
Denne retten har 98,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalvefilet.Helstekt kalvefilet.
Denne retten har 78,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.