Fotograf:Matprat.no La bygg erstatte ris og pasta - det er både ernæringsmessig nyttig og bærekraftig, og ikke minst godt! Her har du en super middag med stekt kyllingfilet med deilig kremet byggrisotto og en frisk salsa.
Oppskriften inneholder 107 Kalorier, 9 g Karbo, 9 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Sennep, Soya, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-selleri, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Legg byggryn i bløt over natten eller kok dem møre etter anvisning på pakken.
Legg kyllingfiletene i en skål, tilsett sennep og bland godt. La kyllingen marinere i minst 10 minutter.
Gul byggotto: Ha kokte/bløtlagte byggryn i en kjele med kokosmelk, vann og gurkemeie. Rør om og kok på middels varme under lokk til all væske er kokt inn. Spe eventuelt med mer kokosmelk eller vann om du synes konsistensen blir for tykk.
Salsa: Finhakk løk, hvitløk og chili. Skjær paprika og tomat i små terninger. Fres løk, hvitløk, chili og paprika i olje til løken er blank. Ha i tomatterninger og buljong og la alt småkoke til det tykner. Smak til med soyasaus og sukker.
Krydre kyllingfiletene med litt salt og pepper. Varm en stekepanne med olje og stek kyllingfiletene på middels varm i 2 minutter på hver side. Etterstek på lavere varme under lokk i ca. 4 minutter.
Legg kyllingfiletene over på en tallerken og la dem hvile til du skal servere.
Rør kraften fra stekepannen inn i salsaen og smak til med litt salt og pepper.
Fres aspargesbønnene raskt i stekepannen. Krydre med litt salt og pepper.
Anrett byggrynsrisotten på tallerken og legg på noen aspargesbønner. Skjær kyllingen i skiver og legg på tallerkenen. Server salsaen ved siden av.
Tips: Det er også godt å lage denne retten med fisk eller sopp istedenfor kylling.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 35905)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2021-09-07
Oppdatert dato:2021-09-07