Mole Poblano De Guajolote inneholder
133 Kalorier,
4 g Karbo,
15 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Mole Poblano De Guajolote har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Nøtter, Sesam, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Mole Poblano De Guajolote er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 11 lesere
Lesere:
13303 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Mole Poblano De Guajolote!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 132.52 | 857.13 | Kcal |
Protein | 15.49 | 100.19 | gram |
Karbohydrat | 3.73 | 24.13 | gram |
Kostfiber | 1.18 | 7.63 | gram |
Fett | 5.92 | 38.29 | gram |
Mettet fett | 1.01 | 6.53 | gram |
Salt | 0.15 | 0.97 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.18 | Kr 72.31 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 881 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 11,25 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær kalkunen i serveringsstykker. Legg dem i en gryte som er stopr nok til at de får plass i ett lag. Tilsett løk og hvitløk og vann til det dekker kalkunen. Ha i salt, kok opp, sett på lokk og la det putre ca 1 time eller til kjøttet er mørt.
I mellomtiden har du ancho-, pasilla- og mulato-chilien i en tørr stekepanne og rister dem over svak varme noen minutter. Rist ofte på stekepannen. Ta bort stilkene og rist ut frøene. Riv belgene i biter og legg dem i en liten bolle. Tilsett så mye vann at de akkurat dekkes, og la dem ligge i bløt i 30 minutter til de er myke. Snu dem av og til.
Tørk kalkunbitene med kjøkkenpapir. Ta vare på kokekraften. Varm olje i en stor stekepanne og stek kalkunen til den er lysebrun over det hele. Ta ut kjøttet og ta vare på oljen.
Ha chiliene og bløtevannet i en hurtigmikser. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tortilla, rosiner, malte mandler og krydderet. Kjør til en mos, litt av gangen hvis det er lettere.
Ha resten av oljen i det som er igjen i stekepannen. Varm opp og tilsett chili- og krydderblandingen. Kok under omrøring i 5 minutter.
Ha blandingen over i kjelen du kokte kalkunen i. Rør inn 5 dl av kalkunkraften (fyll opp med vann hvis det ikke er nok). Hakk sjokoladen og ha den i, og smak til med salt og pepper. La syde på svak varme til sjokoladen er smeltet. Rør inn sukkeret. Ha i kalkunen og mer kraft om nødvendig. Sett lokk på kjelen og la det småkoke i 30 minutter. Pynt med koriander og sesamfrø og server.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6295)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Mexico
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift