Fotograf:
Matprat.no
Lahmacun - eller tyrkisk pizza har en tynn pizzabunn og et smaksrikt fyll lagd av kjøttdeig, hakkede grønnsaker og krydder. Pizzaen toppes ofte med bladpersille og herlig, frisk sitron før den brettes sammen og nytes!
Denne oppskriften gir 12 små pizzaer. Vi har beregnet 2 pizzaer per porsjon. Oppskriften inneholder
168 Kalorier,
20 g Karbo,
7 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Brettepizza med sitron og persille er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3732 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Brettepizza med sitron og persille!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 168.16 | 741.80 | Kcal |
Protein | 6.84 | 30.17 | gram |
Karbohydrat | 20.36 | 89.81 | gram |
Kostfiber | 2.14 | 9.44 | gram |
Fett | 6.12 | 27.00 | gram |
Mettet fett | 1.60 | 7.06 | gram |
Salt | 1.63 | 7.18 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.02 | Kr 17.73 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 647 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 48,43 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene til pizzadeigen i en bolle eller en kjøkkenmaskin. Elt deigen i minimum 5 minutter. Dekk bollen med litt plastfolie og la deigen heve i ca. 2 timer.
Kjør paprika, løk, tomat og bladpersille sammen i en grønnsakshakke eller foodprosessor til grønnsakene er finhakket. Sil blandingen om den blir veldig bløt.
Bland finhakkede grønnsaker med kjøttdeig, tomatpuré, olivenolje og krydder i en bolle til en jevn blanding.
Del deigen i 12 emner. Dekk med plastfolie slik at deigen ikke tørker ut. Kjevle ut emnene til små runde pizza, ca. 2 mm tykkelse.
Legg 1-2 ss kjøttblanding på pizzabunnen og smør det jevnt utover med baksiden av en skje. Legg pizza over på en varm bakepapirkledd stekeplate og stek i stekeovn på minimum 250 °C i 4-6 minutter.
Pizzaen kan også stekes i en tørr stekepanne. Bruk da lokk slik at du får en jevn steking.
Ha tomater, bladpersille og sitronsaft over pizzaen ved servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31597)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pizza
Land:
Tyrkia
Innlagt dato:2014-07-13
Oppdatert dato:2014-07-13
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift