Geitekje i appelsinsaus inneholder
132 Kalorier,
11 g Karbo,
12 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Geitekje i appelsinsaus har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Geitekje i appelsinsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5103 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Geitekje i appelsinsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 131.86 | 699.01 | Kcal |
Protein | 12.46 | 66.05 | gram |
Karbohydrat | 11.11 | 58.90 | gram |
Kostfiber | 1.11 | 5.88 | gram |
Fett | 3.54 | 18.77 | gram |
Mettet fett | 1.21 | 6.41 | gram |
Alkohol | 0.50 % | | | |
Salt | 0.21 | 1.10 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.11 | Kr 53.59 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 120 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 33,7 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Tørk kjøttet med kjøkkenpapir og skjær det i 3 cm store terninger. Legg kjøttet i en bolle. Hell på appelsinjuice og sitronsaft og legg i appelsinskallet. Skrell hvitløkfeddene og del dem i to på langs. Stikk dem innimellom kjøttet. Legg i timiankvistene. Dekk til bollen og la den stå i kjøleskapet natten over.
Forvarm stekeovnen til 200 C. Skrell sjalottløkene og del dem i store fedd. Ta kjøttet opp av marinaden og tørk det med kjøkkenpapir. Plukk også opp hvitløkfeddene og sett dem til side. Ta vare på marinaden. Varm søret i en stor stekepanne eller sauteringspanne. Stek kjøttet på middels varme det er brunt på alle sider, og kjøttsaften har kokt inn. Tilsett hvitløk- og sjalottløkfeddene og la dem steke med noen minutter.
Hell i 5 dl vann og marinaden med appelsinskall og timiankvister, sukker, salt og pepper. Ha alt over i en ildfast form med lokk. Legg på lokket og la formen stå midt i ovnen i ca 15 minutter. Demp varmen til 175 C og la formen stå i 15 minutter til.
Hell 5 dl kokende vann og brennevinet i formen. Smak eventuelt til med mer salt og pepper. Tilsett pastaen og rør om. Legg på lokket igjen og la formen stå i stekeovnen i 15-20 minutter til, eller til pastaen er kokt. Rør i formen etter halve steketiden. Serveres rett fra formen med revet ost og ferskt brød ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11023)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift