Fotograf:Mari Svenningsen Enten du skal grille på balkongen, i hagen, på stranda eller i parken er disse marinerte grillspydene servert med salat i glass perfekte! Salaten kan lages i forveien, og oppbevares i kjøleskap - så er det bare å snu på glasset rett før du skal spise. Sunn og god grillmat!
Oppskriften inneholder 106 Kalorier, 7 g Karbo, 9 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Peanøtter, Sesam, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-lupiner, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Bland olje, sriracha, ingefær og lime til en marinade. Skjær skinkebiff i store terninger. Legg terningene i marinaden i minimum 1 time.
2. Ha alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle og visp sammen til det er godt blandet.
3. Kok opp en kjele med vann, dra kjelen til side og legg i nudlene. Dekk til kjelen og la nudlene ligge i det varme vannet i ca. 3 minutter. Hell av vannet og skyll nudlene i kaldt vann. La dem renne godt av seg og bland inn litt sesamolje så de ikke klistrer seg sammen.
4. Del brokkoli i små buketter, snitt vårløk, finhakk koriander og kutt paprika i små terninger, tomater i båter.
5. Skrell gulrot, skjær gulrot i tynne strimler med hjelp av et juliennejern. Ha strimlene i en bolle.
Har du ikke juliennejern: Lag gulrotstrimler med ostehøvel og kniv: Bruk en ostehøvel og høvle lange, tynne «flak» av gulroten. Legg skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler med en skarp kniv.
6. Hell dressingen i bunnen av et stort glass eller mindre porsjonsglass med lokk. Legg deretter i brokkolibuketter, kokte nudler, hakket vårløk, strimlet gulrot, finhakket koriander, paprikabiter og tomatbåter. Topp glasset med blandet babybladsalat og sesamfrø.
7. Sett lokk på glasset(ene), og oppbevar i kjøleskap. Sørg for å holde glasset oppreist slik at sausen holder seg på bunnen (dette gjør at resten av salaten holder seg frisk og sprø). Rett før servering, snu glasset, slik at dressingen blir fordelt over salaten.
8. Tre kjøttet på spyd, krydre med salt og pepper.
9. Grill spydene på direkte varme i 2-3 minutter og snu dem ofte slik at du får en jevn steking og farge. Legg dem til side for indirekte grilling når de har fått en fin jevn farge. Sett om mulig på lokk og la dem ligge til de er ferdig stekt, et par minutter.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen". Den kalde sonen kan også med fordel brukes som hvileplass for ferdig grillet kjøtt. Da uten lokk.
Server grillspyd av svinefilet med salat i glass.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 34039)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2018-06-17
Oppdatert dato:2018-06-17