Fotograf:
Kylling.no
Krydrete kyllingfileter med kremet appelsinsaus inneholder
127 Kalorier,
6 g Karbo,
8 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Krydrete kyllingfileter med kremet appelsinsaus har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Krydrete kyllingfileter med kremet appelsinsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
12416 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Krydrete kyllingfileter med kremet appelsinsaus!
| Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
|---|
| Kalorier | 127.10 | 1 124.34 | Kcal |
| Protein | 7.93 | 70.15 | gram |
| Karbohydrat | 6.34 | 56.08 | gram |
| Kostfiber | 1.62 | 14.33 | gram |
| Fett | 7.42 | 65.64 | gram |
| Mettet fett | 3.10 | 27.42 | gram |
| Salt | 0.17 | 1.51 | gram |
| Pris på oppskriften | Kr 6.73 | Kr 59.53 | Kroner |
| Hele oppskriften veier | 3 538 | gr totalt | gram |
| Energiprosent fra karbo | 19,95 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rist krydder- og sesamfrø i tørr stekepanne til de begynner å dufte. Bland med salt og pepper og gni filetene godt inn med blandingen. La dem ligge og hvile ca. 1 time. Brun filetene raskt i olje og stek dem ferdig i ovn ved 180 °C i ca. 10 minutter eller til steketermometeret viser 68 °C.
Potettårn
Lag potettårn av råstekte skiver av potet og potetmos
(se bilde).
Serveringsforslag
Rosenkål med hvitløk og parmesan, kremet
appelsinsaus, potettårn eller hasselbackpoteter.
Rosenkål med hvitløk og parmesan
Kok rosenkål i lettsaltet vann i 4-5 minutter. Sjekk at de er møre. Bland sammen de andre ingrediensene unntatt parmesanen og hell dressingen over den varme rosenkålen. Bland godt og smak til med salt og pepper. Strø raust med parmesan over ved servering.
Tips:
Aspargesbønner kan serveres på samme måte. Kok da bønnene i to-tre minutter før du fortsetter på samme måte.
Kremet appelsinsaus
Fres løk og chili blank i smøret, tilsett kraft /hvitvin og appelsinjus. Kok inn til det halve. Visp inn crème fraîche, kok opp og la sausen småkoke noen minutter. Smak til med appelsinskall, salt og pepper.
Tips:
Sausen kan også serveres kald: Kok inn de fem første ingrediensene til de har kremet konsistens. Avkjøl. Tilsett resten av ingrediensene og sett kaldt til servering.
Hasselbackpoteter
Forvarm ovnen til 200 °C. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver nesten helt igjennom. Legg potetene i en ildfast form og pensle dem godt med smeltet smør. Stikk et laurbærblad inn i hver potet. Dryss på brødsmuler og salt. Stek potetene til de er møre, ca. 1 time.
Tips:
Bytt ut strøbrødet med revet ost. Strø over osten når det er ca. 20 min igjen av steketiden.
Tips:
Smak på retten du lager underveis. Det er du og ikke gjestene dine som skal krydre maten!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 24063)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-06-24
Oppdatert dato:2007-06-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift