Fotograf:
Kristin Støylen
Fra Eidsvollkokken Agnar Gjerstad kommer denne unike oppskriften med ovnsbakt torsk, grønnsakssalsa og potemos med klippfisk. Oppskriften inneholder
164 Kalorier,
4 g Karbo,
12 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ovnsbakt torskefilet med potetmos og klippfisk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3905 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ovnsbakt torskefilet med potetmos og klippfisk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 163.68 | 1 451.31 | Kcal |
Protein | 12.32 | 109.24 | gram |
Karbohydrat | 3.82 | 33.87 | gram |
Kostfiber | 0.78 | 6.92 | gram |
Fett | 10.84 | 96.12 | gram |
Mettet fett | 3.00 | 26.60 | gram |
Salt | 2.02 | 17.89 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.13 | Kr 63.22 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 547 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,33 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 120 °C.
Skjær torskefileten i porsjonsstykker og legg på et stekebrett med bakepapir.
Ha salt, pepper og en tynn skive smør på hvert fiskestykke og bak i stekeovnen i ca. 15 minutter.
Kok hvitløksfeddene i vann, tørk dem og stek dem i olivenolje.
Legg hvitløken på et tørkepapir.
Potetmos
Gi klippfisken et oppkok i melken, trekk kasserollen til side og la stå i ca. 10 minutter.
Skrell potet, del i fire og kok møre i usaltet vann.
Hell av kokevannet og mos potetene.
Ha smør og 2 dl av klippfiskmelken sammen med potetene og mos sammen til en jevn potetmos.
Smak til med muskat, salt og pepper.
Rør klippfisk og olivenolje inn i potetmosen og hold den varm.
Klippfiskskum
Steam 0,5 dl av klippfiskmelken og bland med eggehvite.
Steam videre i ca. 30 sekunder.
Salsa
Skjær avokado og plommetomat i små terninger og finhakk rødløk.
Bland balsamicoeddik og olivenolje, og smak til med salt og pepper.
Ha grønnsakene i dressingen og bland alt godt sammen.
Smak til salsaen med saften av sitron og sukker.
Rør inn finhakket basilikum rett før servering.
Server torsken på potetmosen med stekt hvitløk og klippfiskskum på toppen, med salsa ved siden av.
Tips: Ha gjerne litt basilikum i klippfiskskummet så får det en fin grønnfarge.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 31793)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Innlagt dato:2014-12-18
Oppdatert dato:2014-12-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift