Fotograf:Synøve Dreyer Sesampanert hyse med kikerter, brokkoli og hummus er en eksotisk rett, men visste du at oppskriften inneholder næringsstoffer som er bra for hjernen?
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Annonse
Næringsdeklarasjon for Sesampanert hyse med kikerter og hummus!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Enhet
Kalorier
118.70
679.91
Kcal
Protein
8.36
47.89
gram
Karbohydrat
4.33
24.80
gram
Kostfiber
2.74
15.69
gram
Fett
6.94
39.75
gram
Mettet fett
0.98
5.61
gram
Salt
0.38
2.17
gram
Pris på oppskriften
Kr 9.34
Kr 53.50
Kroner
Hele oppskriften veier
2 291
gr totalt
gram
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær hyse i serveringsstykker og pensle dem med olivenolje.
Rist sesamfrø i en tørr stekepanne, ha det i en skål, og bland med salt og pepper.
Vend hysestykkene i blandingen og legg i en smurt, ildfast form.
Bak hysen i stekeovnen i 9-10 minutter, til den har så vidt begynt å flake seg.
Kikerter
Skyll kikerter og la vannet renne av.
Press saften av sitron og finhakk gressløk.
Ha kikerter, hvitløk, krydder og olivenolje i en blender, og kjør til du får en kremet konsistens.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og rør inn gressløk.
Brokkoli
Skjær brokkoli i små buketter og finhakk hvitløk.
Rist sesamfrø i en tørr stekepanne.
Trekk brokkoli i kokende vann i 2 minutter.
Hell av vannet og sett kasserollen tilbake på platen.
Ha i hvitløk, sesamolje og sesamfrø, og fres det på middels varme i 2-3 minutter.
Krydre med pepper.
Server hyse med kikerter, brokkoli, hummus og sitronbåter. Topp med gressløk.
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32990)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2017-04-21
Oppdatert dato:2017-04-21
Lesere: 670 totalt.