Fotograf:Synøve Dreyer Sesampanert hyse med kikerter, brokkoli og hummus er en eksotisk rett, men visste du at oppskriften inneholder næringsstoffer som er bra for hjernen?
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær hyse i serveringsstykker og pensle dem med olivenolje.
Rist sesamfrø i en tørr stekepanne, ha det i en skål, og bland med salt og pepper.
Vend hysestykkene i blandingen og legg i en smurt, ildfast form.
Bak hysen i stekeovnen i 9-10 minutter, til den har så vidt begynt å flake seg.
Kikerter
Skyll kikerter og la vannet renne av.
Press saften av sitron og finhakk gressløk.
Ha kikerter, hvitløk, krydder og olivenolje i en blender, og kjør til du får en kremet konsistens.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og rør inn gressløk.
Brokkoli
Skjær brokkoli i små buketter og finhakk hvitløk.
Rist sesamfrø i en tørr stekepanne.
Trekk brokkoli i kokende vann i 2 minutter.
Hell av vannet og sett kasserollen tilbake på platen.
Ha i hvitløk, sesamolje og sesamfrø, og fres det på middels varme i 2-3 minutter.
Krydre med pepper.
Server hyse med kikerter, brokkoli, hummus og sitronbåter. Topp med gressløk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32990)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2017-04-21
Oppdatert dato:2017-04-21