Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær hyse i serveringsstykker og pensle dem med olivenolje.
Finhakk valnøtter, og bland inn salt og pepper.
Vend hysestykkene i nøtteblandingen og legg dem i en smurt, ildfast form.
Bak i stekeovnen i 10-12 minutter.
Tilbehør
Skrell og skjær rødbeter i biter. Bruk gjerne engangshansker og matpapir på fjøla, da rødbeter farger av.
Kok dem møre i vann, eddik og sukker i ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen på bitene. Vannet skal dekke rødbetene
Hell av vannet og la det damptørke litt.
Bland olivenolje, grovhakket timian og pepper og vend røbetene inn i blandingen.
Skjær kål i strimler og stek den mør olivenolje.
Smak til med salt og pepper.
Server nøttebakt hyse med rødbeter og kål. Pynt gjerne med timian.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 34614)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2019-04-03
Oppdatert dato:2019-04-03