Fotograf:Studio Dreyer-Hensley Sildekaker er noe for hele familien! Blir det rester igjen fra middagen, kan du ka med sildekake på brødskiven i matpakken dagen etter.
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær sildefilet i biter.
Finhakk løk og persille.
Kjør fisk og salt i en foodprosessor i noen sekunder.
Tilsett potetmel og spe på med kald melk mens foodprosessoren kjører.
Ha i løk, persille og pepper i farsen, og bland godt.
Dypp en skje i kaldt vann og form farsen til flate sildekaker.
Stek dem i smør til de har fått en gyllen og brunlig skorpe.
Potetbåter
Skrell poteter og del dem i båter.
Ha potetbåter, olivenolje og salt i en bolle og bland godt sammen.
Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og stek i stekeovnen i 20-25 minutter.
Råkostsalat
Riv hodekål, gulrot og eple grovt på rivjern.
Bland majones, crème fraîche, sitronsaft, sukker og salt til en dressing.
Bland dressingen sammen med grønnsakene.
Smak til med kajennepepper.
Server nystekte sildekakene med potetbåter og råkostsalat.
Tips: Bruk gjerne ferske urter på potetbåtene, som timian eller rosmarin.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 33382)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2017-10-30
Oppdatert dato:2017-10-30