Sorter med å klikke på overskrift. Og ved å klikke på matvarenavnet kommer du rett til mer informasjon i Matvareguiden. PS: Alle verdier er pr 100 gram spiselig matvare.
Kilder til verdier i matvareguiden er bla disse i tillegg til mange produsenter:
Karbohydrater Totalt karbohydrater. Matvarenes innhold av karbohydrat er beregnet som differens, dvs 100 minus summen av vann, protein, fett, kostfiber, alkohol og aske i 100 g matvare. For en del matvarer er karbohydratinnholdet analysert(summen av mono/disakkarider og stivelse). Karbohydrat finnes i størst mengde i brød, mel, kornvarer, poteter, frukt, grønnsaker, sukker og sukrede matvarer.
Kost fiber Innhold av kostfiber målt i gram.
Mono/ disakkarider Er summen av naturlig forekommende glukose, maltose, fruktose og laktose i matvaren. Sukker tilsatt under bearbeiding er ikke inkludert.
Stivelse. Innhold av stivelse målt i gram.
Tilsatt sukker Viser innholdet av farin, melis, sirup og glykosesirup som er tilsatt under industriell produksjon eller ved husholdningsmessig tillaging.