Chili sin carne inneholder
89 Kalorier,
13 g Karbo,
6 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Chili sin carne har beregnet å ha følgende allergener
Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Chili sin carne er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
17278 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Chili sin carne!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 88.88 | 521.64 | Kcal |
Protein | 5.54 | 32.51 | gram |
Karbohydrat | 12.92 | 75.83 | gram |
Kostfiber | 4.91 | 28.82 | gram |
Fett | 0.58 | 3.40 | gram |
Mettet fett | 0.05 | 0.29 | gram |
Salt | 0.05 | 0.31 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.82 | Kr 22.42 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 348 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 58,14 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bløt bønnene natten over og kok dem møre i frisk vann, som tilsettes 2 ts grovt salt etter en halv time. Koketiden varierer etter sort og alder, så følg anvisning på posen i første omgang og smak deg frem deretter. Bønnene skal være helt møre og bløte at bite i - det kan godt ta to timer eller mere for f.eks. kidneybønner.
Finn en god, stor gryte frem og svisj løk og hvitløk i litt olje. Tilsett chili, spisskummen, korianderfrø, nelliker, kanel, gulerøtter, rød paprika og bladselleri og svisj videre under omrøring til det hele faller litt sammen. Hell bønner og bokstomater i, sped med kokende vann til en passende konsistens og tilsett et dryss salt. Legg lokk på, og demp varmen. La retten surre ca. 30 minutter, til grønnsakene er møre. Tilsett mere kokende vann underveis, hvis retten holder på å koke tørr. Smak til med salt, syltet korianderblader og evt. mere chili.
Serveres til ris, potetmos, i tortillas eller bare med godt, lunt brød. Sett ekstra syltet jalapeño chili på bordet til de hardføre + evt. oliven, cremefraiche, mild reven ost og mere (frisk) koriander.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 21862)
Kategori:
Gryterett
Diett/allergi:
Vegetarmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-05-02
Oppdatert dato:2006-05-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift