Entrecôtes med geitost-polenta, grillede middelhavsgrønnsager og grønn paprikasalsa inneholder
59 Kalorier,
4 g Karbo,
4 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Entrecôtes med geitost-polenta, grillede middelhavsgrønnsager og grønn paprikasalsa har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Entrecôtes med geitost-polenta, grillede middelhavsgrønnsager og grønn paprikasalsa er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Entrecôtes med geitost-polenta. grillede middelhavsgrønnsager og grønn paprikasalsa!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 59.15 | 593.82 | Kcal |
Protein | 4.04 | 40.56 | gram |
Karbohydrat | 4.41 | 44.27 | gram |
Kostfiber | 1.38 | 13.85 | gram |
Fett | 2.51 | 25.20 | gram |
Mettet fett | 1.21 | 12.15 | gram |
Salt | 0.29 | 2.96 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.92 | Kr 69.47 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 016 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 29,82 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Geitost-polenta
Hell maismelet i en skål, så det kan helles ut i en jevn stråle. Hell vannet i en stor sauterpanne, sett det i kok og tilsett salt. Reduser varmen og hell så maismelet i under pisking, så maismel og vann blir til en jevn, grøtet masse.
Polentaen begynner nå at boble. Skru så mye ned for varmen som mulig, og kok polentaen 40-45 min. under jevnlig omrøring med en treske (hvis du bruker forkogt minutpolenta, går det hurtigere). Polentaen er ferdig, når den er blitt tykk og tett og slipper kantene.
Krydre med salt og pepper. Hakk basilikum grovt. Skjær eller plukk geitosten i terninger. Ta gryten av varmen og rør hurtig basilikum og ost i polentaen. Hell polentaen på en plate bekledd med bakepapir eller husholdningsfilm, eller i en smurt form. La den kjøle helt av.
Skjær polenta “kaken” ut i mindre stykker.
Pensle stykkene med olivenolje og grill dem deretter gyldne på begge sider.
Middelhavsgrønnsaker
Skjær auberginen og courgetten i skiver på langs.
Del løk og paprikaer i 4, fenniklen i seks og radicchiosalaten i otte lodrette skiver. Vend grønnsaker og raddicchiosalat hurtig i litt olivenolje, så de akkurat blir fugtige. Krydre med salt og pepper og grill dem enten på havegrillen, på en panne eller i ovnen under grillelementet. Vend grønnsakene underveis og ta dem vekk fra varmen, når de er jevnt mørkgyldne. Paprikaene skal ha lengst tid. Når paprikaene er jevnt sorte, så pakk dem inn i en avis eller putt dem i en papirspose. Vent 10 minutter, før du flår skinnet av dem og river dem i mindre stykker.
Fordel paprikaene på et stort fat sammen med resten av grønnsakene og rucola. Drypp grønnsakene med sitronsaft.
Grønn paprikasalsa
Skru ovnen på 250° og sett paprikaene inn (eller ha dem på grillen). De skal grilles til de får store sorte flekker. Vend dem en gang eller to underveis. Ta dem ut av ovnen/av grillen og ha dem i en papirpose (dampen får skinnet til å slippe). Flat dem og rens dem for kjerner. Hakk persille eller basilikum fint. Hakk også fint paprikaer, grønn chili (befriet for kjerner), sjalottløk, syltet grønnsaker og kapers (hvis de er tørsaltede, skal de utvannes 15 min.). Bland det hele sammen og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper i nevnte rekkefølge.
Entrecôtes
Krydre bifffene med salt og pepper og grill dem 3–5 min. på hver side. Skjær dem i skiver og server dem med grillet polenta, grillede middelhavsgrønnsaker, grønn salsa og et godt brød til.
Tip!
Den grønne paprikasalsa kan brukes til å smøre på kylling, fisk eller til lyst kjøtt i det hele tatt. Nyd den også sammen med eggeretter, grillede ting, eller spis den sammen med pasta, risotto og andre risretter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 25760)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-05-02
Oppdatert dato:2009-05-02
Lesere:
3365 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift