Feijoada er en bønnestuing med kjøtt om opprinnelig er fra Portugal. Og er derfor kjent mat i land som hadde mye portugisisk innflytelse. Det er nasjonalretten i Brasil og lages her av svarte bønner. Kjøttet kan varieres og ofte brukes det svinekjøtt av lavere kvalitet labber, hale og ører. I tillegg eller istedenfor grønnkål, blir det og servert med andre grønnsaker som annen kål, poteter, gulrot, okra, gresskar, chayote osv. Det finnes en versjon uten kjøtt i: Feijão com arroz Oppskriften inneholder
114 Kalorier,
8 g Karbo,
8 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Spor-av-melk, Spor-av-sennep, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Feijoada, Brasils nasjonalrett er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Feijoada. Brasils nasjonalrett!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 113.92 | 905.09 | Kcal |
Protein | 7.51 | 59.67 | gram |
Karbohydrat | 7.66 | 60.86 | gram |
Kostfiber | 1.69 | 13.43 | gram |
Fett | 5.54 | 44.02 | gram |
Mettet fett | 2.05 | 16.29 | gram |
Salt | 0.65 | 5.13 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.92 | Kr 54.98 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 6 356 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
I en stor, solid stekepanne med høy kan eller en jerngryte, tilsettes oljen og sett på middels varme.
Når oljen er varm, ha i løk og hvitløk. Knus laurbærbladene og legg i pannen. Dryss med salt og pepper. La surre i 5 minutter.
Legg i pølsen. Kok videre i 4 minutter. Legg i biff i terninger, ribs, bønner og vann. Kok opp, reduser varmen til middels lav og kok til bønnene er møre,ca 2,5 timer. Bønner kan og legges i vann over natten først.
Tilsett vann som nødvendig for å holde bønnene tildekkket av væske. Bruk baksiden av en sleiv, og mos 1/4 av bønnene. Smak til igjen med salt og pepper om nødvendig.
Til servering.
Ha litt grønnkål og ris på tallerkene. Hell over kjøtt og bønnesausen på risen. Pynt med appelsinskiver og farofa.
Farofa:
Smelt smøret i en stor stekepanne, over middels varme. Tilsett melet. Krydre med salt. Saute til den er gylden, ca 3 til 5 minutter. Fjern fra varmen og server til Feijoada.
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Knut Pettersen
(Intern: 2700)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Brasil
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2017-12-19
Oppdatert dato:2017-12-19
Lesere:
14542 totalt.
Sett din karakter på oppskriften!
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift