Blåskjellsuppe fra Molde inneholder
21 Kalorier,
1 g Karbo,
2 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Blåskjellsuppe fra Molde har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Fisk, Melk, Selleri, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Blåskjellsuppe fra Molde er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5399 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Blåskjellsuppe fra Molde!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 21.23 | 258.57 | Kcal |
Protein | 1.57 | 19.12 | gram |
Karbohydrat | 0.97 | 11.81 | gram |
Kostfiber | 0.63 | 7.67 | gram |
Fett | 1.09 | 13.28 | gram |
Mettet fett | 0.44 | 5.36 | gram |
Salt | 0.78 | 9.46 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.54 | Kr 18.76 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 872 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 18,27 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok først fiskekraften: Børst avskjæret rent for blod. Legg det i kokekaret, hell på kaldt vann, kok opp uten lokk og skum godt. Tilsett rensede og grovt oppskårne gulrøtter og krydder. Kok kraften under lokk i 20.25 minutter. Sett den så til side og la den trekke ca 25 minutter. Sil kraften gjennom finmasket sil eller klede. Den må være helt klar.
Børst blåskjellene og damp dem i tørr kjele til de åpner seg, ca 5 minutter. Rens skjellmaten ut av skallene og sil kraften.
Rens suppegrønnsakene. Skjær gulrot og sellerirot i fine strimler, det hvite av purren i tynne ringer. Hakk løken fint. Flå tomatene, klem ut kjernen og skjær kjøttet i terninger.
Fres grønnsakene i olje uten at de tar farge. Tilsett knut hvitløk, safran og timian og rosmarin som er støtt fint i morter. Hell på blåskjellkraften og damp grønnsakene møre i 2-3 minutter.
Hell på fiskekraften og kok opp suppen. Skum og la trekke 15-20 minutter og øs suppen opp i varme tallerkener.
Legg en skje vispet rømme i hver tallerken og dryss med finhakket persille.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7277)
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-15
Oppdatert dato:2003-04-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift