Sett stekeovnen på 180 °C varmluft.
Skjær laksen i store terninger og vend dem i en blanding av spisskummen, chilipulver, salt og sesamfrø.
Tre lakseterningene på spyd og stek dem raskt i olivenolje i en stekepanne.
Ovnsbakte grønnsaker
Skrell grønnsakene og skjær dem i tynne staver.
Skyll grønnsaksstavene i vann og tørk dem godt, de må være helt tørre før de stekes.
Ha grønnsakene i en tynn plastpose med olivenolje, salt og timian. Bland godt.
Fordel grønnsakene over et stekebrett med bakepapir, og stek dem midt i stekeovnen i 10-15 minutter.
Tzatziki
Skrell agurk, del den på langs, ta ut frøene med en skje og riv den grovt.
Dryss litt salt over og la agurken hvile i 15 minutter, før du siler av væsken.
Finhakk hvitløk og bland med de øvrige ingrediensene til tzatzikien.
Smak til med salt og pepper, sukker og litt limesaft.
Server laksespyd med ovnsbakte grønnsaker og tzatziki.
Tips:
Klipp grillspydene kortere for å tilpasse dem stekepannen din.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 33574)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2018-01-19
Oppdatert dato:2018-01-19