Potetstekt sei med salami. Bouillabaisse- vinaigrette og bønnesalsa



Potetstekt sei med salami, Bouillabaisse- vinaigrette og bønnesalsa oppskrift.
Fotograf: Finn Henning Stokke
Potetstekt sei med salami, Bouillabaisse- vinaigrette og bønnesalsa inneholder 121 Kalorier, 8 g Karbo, 6 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Potetstekt sei med salami, Bouillabaisse- vinaigrette og bønnesalsa har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Fisk, Melk, Selleri, Skalldyr, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Potetstekt sei med salami, Bouillabaisse- vinaigrette og bønnesalsa er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4170 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4stkseifileter à 150-200gr. + fiskeben
2skive(r)salamistrimler (milde) (blyanttykkelse, lengde som filetene)
salt og pepper
2stk storskrelte poteter
75grsmør, usaltet
1sspotetmel

Gulrotkrem:

3stkgulrøtter
0,5tskumin
nøytral olje
salt og pepper
1dashsmør
kald fløte

Bouillabaissevinaigrette:

1stkløk, gul
2feddhvitløk
1stkgulrot
25grsellerirot
1stkrød paprika
50grstilkselleri
2stktomater
2ssolivenolje
0,3grsafran
3,5dlhvitvin, tørr
fiskeben (fra fisken)
Ca 2ssolivenolje
salt og pepper

Skalldyr-og bønnesalsa:

1stksjalottløk, finhakket
0,5ssolivenolje
1dlhvitvin, tørr
8stksandskjell
4stkkrepsehaler
1ssolivenolje
1dlkokte Black Eye-bønner
1dlhvite bønner, kokte
kokte passerte grønsaker fra vinaigretten
salt pepper
fersk estragon




Næringsdeklarasjon for Potetstekt sei med salami. Bouillabaisse- vinaigrette og bønnesalsa!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier120.56910.00Kcal
Protein5.9344.76gram
Karbohydrat7.7158.20gram
Kostfiber1.6612.53gram
Fett5.8644.23gram
Mettet fett2.2116.68gram
Alkohol1.42 %
Salt0.261.96gram
Pris på oppskriftenKr 7.01Kr 52.91Kroner
Hele oppskriften veier3 019 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo25,58 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Denne oppskriften er kreert av Finn Henning Stokke fra Stavanger. Oppskriften er et bidrag til "Amatørkokk 2006", hvor sei er hovedingrediensen.

Legg filetene kaldt og skyll fiskebenene i kaldt vann.

Bouillabaissevinaigrette:
Løk, hvitløk, gulrøtter og rotselleri skrelles, paprika kjernes ut, fenikkel og stangselleri skrelles. Skjær alle grønnsakene i 1 cm store stykker og fres i olivenolje i en stor gryte. Tilsett safran, hvitvin og evt. vann slik at væsken akkurat dekker grønnsakene.
Stek fiskebenene gyllenbrune i olivenolje, legges så i gryten med grønnsakene. Trekkes i ca 20 min under lokk til grønnsakene er myke.

Fjern benene. Kjør grønnsakene i hurtigmikser og la det passere gjennom en grovmasket sil. Grønnsakene brukes i salsaen. Væsken siles i en finmasket sil og reduseres til ca 1 dl. Smak til med salt/pepper.

Fisken:
Legg fiskefiletene på et skjærebrett og ha på salt/pepper. Legg en strimmel salami på to av filetene. Legg de to andre filetene oppå, hale mot hode. Skjær bort det ytterste på kantene, slik at fisken blir jevn i størrelse.

Smelt smøret. Kast det melkaktige bunnfallet = klarnet smør.
Strimle potetene ved hjelp av en grønsakstrimler. Tvinn fint inn de doble fiskefiletene med potetstrimlene. Dersom man ikke har grønsakstrimlemaskin kan du skjære potetene i løvtynne skiver, legges som takstein, ca 15x20 cm på plastfolie. Pensle filetene med litt smeltet smør og sikt over potetmel. Legg filetene på folien og rull sammen. La fisken hvile i folien i 30 minutter i kjøleskap for å sette seg.

Skalldyr-og bønnesalsa:
Fres løken i olje og hell på hvitvinen. Kok opp, legg i sandskjellene og la det koke i ett minutt. Ta opp skjellene, plukk ut muslingene av skallet. Stek krepsehalene i olivenolje. Varm bønnene sammen med de passerte grønsakene fra vinaigretten. Bland nedi krepsehaler og muslinger. Smak til med salt/pepper og estragon.

Gulrotkrem:
Gulrøttene kokes møre i nøytral olje slik som solsikkeolje eller maisolje. Haes i blender tilsatt smør og kald fløte. Du har riktig konsistens når kniven akkurat klarer å dra kremen rundt. Juster med fløte dersom kremen blir for tykk.

Krispi kapers:
Dekk kapers med olje og friter til de åpner seg.

Servering:
Varm opp det klarnede smøret i en stor stekepanne. Ta forsiktig bort plastfolien og stek fisken gyllenbrun på høy varme 8-9 min. Øs over smøret hele tiden. Stek gjerne noen småbiter salami for dandering.
Varm vinaigretten. Skjær hver fiskefilet i fire stykker som settes på høykant på varme tallerker sammen med skalldyr-og bønnesalsaen. Gulrotkremen legges på tallerken med en skje (som et egg). Dandér med småbiter av salami og den varme vinaigretten.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23507)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-03-11
Oppdatert dato:2007-03-11


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sei i kaperssmør.Sei i kaperssmør.
Denne retten har 179,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Seikaker på potetsalat.Seikaker på potetsalat.
Denne retten har 161,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Seiburger med tomatsalsa og ris.Seiburger med tomatsalsa og ris.
Denne retten har 155,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Panert seifilét med kald urtesaus.Panert seifilét med kald urtesaus.
Denne retten har 216,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Seifileter eller - skiver stekt i panne.Seifileter eller - skiver stekt i panne.
Denne retten har 129,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sei von helvete   - seiburger.Sei von helvete - seiburger.
Denne retten har 112,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt seiebiff med bernaise.Stekt seiebiff med bernaise.
Denne retten har 99,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Seikaker 2.Seikaker 2.
Denne retten har 74,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Seipanne med grønnsaker.Seipanne med grønnsaker.
Denne retten har 81,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sei med grønnsakssaus.Sei med grønnsakssaus.
Denne retten har 92,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Japansk tonkatsu med fisk.Japansk tonkatsu med fisk.
Denne retten har 198,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelagde seikarbonader.Hjemmelagde seikarbonader.
Denne retten har 92,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove seikaker med kålsalat.Grove seikaker med kålsalat.
Denne retten har 144,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt sei med sjampinjongsaus.Stekt sei med sjampinjongsaus.
Denne retten har 112,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kao Pad(fried rice) med fisk.Kao Pad(fried rice) med fisk.
Denne retten har 120,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.