Fotograf:
Finn Henning Stokke
Potetstekt sei med salami, Bouillabaisse- vinaigrette og bønnesalsa inneholder
121 Kalorier,
8 g Karbo,
6 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Potetstekt sei med salami, Bouillabaisse- vinaigrette og bønnesalsa har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Fisk, Melk, Selleri, Skalldyr, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Potetstekt sei med salami, Bouillabaisse- vinaigrette og bønnesalsa er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4170 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Potetstekt sei med salami. Bouillabaisse- vinaigrette og bønnesalsa!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 120.56 | 910.00 | Kcal |
Protein | 5.93 | 44.76 | gram |
Karbohydrat | 7.71 | 58.20 | gram |
Kostfiber | 1.66 | 12.53 | gram |
Fett | 5.86 | 44.23 | gram |
Mettet fett | 2.21 | 16.68 | gram |
Alkohol | 1.42 % | | | |
Salt | 0.26 | 1.96 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.01 | Kr 52.91 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 019 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 25,58 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Denne oppskriften er kreert av Finn Henning Stokke fra Stavanger. Oppskriften er et bidrag til "Amatørkokk 2006", hvor sei er hovedingrediensen.
Legg filetene kaldt og skyll fiskebenene i kaldt vann.
Bouillabaissevinaigrette:
Løk, hvitløk, gulrøtter og rotselleri skrelles, paprika kjernes ut, fenikkel og stangselleri skrelles. Skjær alle grønnsakene i 1 cm store stykker og fres i olivenolje i en stor gryte. Tilsett safran, hvitvin og evt. vann slik at væsken akkurat dekker grønnsakene.
Stek fiskebenene gyllenbrune i olivenolje, legges så i gryten med grønnsakene. Trekkes i ca 20 min under lokk til grønnsakene er myke.
Fjern benene. Kjør grønnsakene i hurtigmikser og la det passere gjennom en grovmasket sil. Grønnsakene brukes i salsaen. Væsken siles i en finmasket sil og reduseres til ca 1 dl. Smak til med salt/pepper.
Fisken:
Legg fiskefiletene på et skjærebrett og ha på salt/pepper. Legg en strimmel salami på to av filetene. Legg de to andre filetene oppå, hale mot hode. Skjær bort det ytterste på kantene, slik at fisken blir jevn i størrelse.
Smelt smøret. Kast det melkaktige bunnfallet = klarnet smør.
Strimle potetene ved hjelp av en grønsakstrimler. Tvinn fint inn de doble fiskefiletene med potetstrimlene. Dersom man ikke har grønsakstrimlemaskin kan du skjære potetene i løvtynne skiver, legges som takstein, ca 15x20 cm på plastfolie. Pensle filetene med litt smeltet smør og sikt over potetmel. Legg filetene på folien og rull sammen. La fisken hvile i folien i 30 minutter i kjøleskap for å sette seg.
Skalldyr-og bønnesalsa:
Fres løken i olje og hell på hvitvinen. Kok opp, legg i sandskjellene og la det koke i ett minutt. Ta opp skjellene, plukk ut muslingene av skallet. Stek krepsehalene i olivenolje. Varm bønnene sammen med de passerte grønsakene fra vinaigretten. Bland nedi krepsehaler og muslinger. Smak til med salt/pepper og estragon.
Gulrotkrem:
Gulrøttene kokes møre i nøytral olje slik som solsikkeolje eller maisolje. Haes i blender tilsatt smør og kald fløte. Du har riktig konsistens når kniven akkurat klarer å dra kremen rundt. Juster med fløte dersom kremen blir for tykk.
Krispi kapers:
Dekk kapers med olje og friter til de åpner seg.
Servering:
Varm opp det klarnede smøret i en stor stekepanne. Ta forsiktig bort plastfolien og stek fisken gyllenbrun på høy varme 8-9 min. Øs over smøret hele tiden. Stek gjerne noen småbiter salami for dandering.
Varm vinaigretten. Skjær hver fiskefilet i fire stykker som settes på høykant på varme tallerker sammen med skalldyr-og bønnesalsaen. Gulrotkremen legges på tallerken med en skje (som et egg). Dandér med småbiter av salami og den varme vinaigretten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23507)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-03-11
Oppdatert dato:2007-03-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift