Reinsdyrsbiff med pastinakkpure inneholder
70 Kalorier,
3 g Karbo,
4 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Reinsdyrsbiff med pastinakkpure har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Reinsdyrsbiff med pastinakkpure er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 4 lesere
Lesere:
13886 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Reinsdyrsbiff med pastinakkpure!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 69.62 | 860.62 | Kcal |
Protein | 4.00 | 49.45 | gram |
Karbohydrat | 3.21 | 39.68 | gram |
Kostfiber | 0.76 | 9.39 | gram |
Fett | 3.88 | 47.96 | gram |
Mettet fett | 2.06 | 25.46 | gram |
Alkohol | 0.62 % | | | |
Salt | 0.13 | 1.56 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.01 | Kr 123.74 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 945 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 18,44 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fjern sener og hinner fra kjøttstykket. Gni inn timian og pepper. Brun stykket på alle sider i olje i noen minutter og overfør til en ildfast form. Sett inn i steikeovn varmet opp til 160 grader og stek i 16-20 minutter avhengig av tykkelsen på kjøttstykket. Ta ut av ovnen og la hvile minst 15 minutter før du skjærer opp kjøttet i pene skiver. Du kan selvsagt også steke porsjonsbiffer i pannen. Gi dem gjerne noen minutters ettersteking i ovnen (ved 190 grader) samt den obligatoriske hvilen (5 minutter) før de serveres.
Ristet skogsopp:
Bløt soppen 30 min i varmt vann,sil,ta vare på kraften.Smelt smør og rist soppen raskt. Dryss over salt og pepper.
Pastinakkpuré:
Fres sjalottløk i olje. Tilsett pastinakk og vann halvveis opp. Legg på lokk og la småkoke til røttene er møre. Tilsett smør og kjør med stavmikser til en slett puré. Smak til med oregano, salt og pepper.
Fjellmandelpotet:
Potetene kokes nesten møre. Smelt smør og olje i en panne og stek potetene i blandingen noen minutter. Dryss over grovt havsalt og litt finkuttet persille og gressløk.
Rødvin- og blåbærsaus:
Smelt sukker. Tilsett eddik og knust einerbær og kok inn. Tilsett blåbær, rødvin og kraft og la koke uten lokk til halvparten gjenstår. Tilsett kaldt smør og pisk det inn. Smak til med salt og pepper.
Viltkraft:
Hvis du er så heldig å ha tilgang på viltslakt eller får kjøpt bein hos slakteren, bør du bruke anledningen til å lage viltkraft for resten av vinteren. Selvsagt kan samme oppskriften brukes med oksebein og avskjær for å lage en viltkraft light. Fres bein og kjøttavskjær i smør. Overfør til en stor gryte eller kjele. Ha på vannet. Kok opp og skum av. Tilsett grønnsakene, tomatpuréen og urtene. La stå og trekke ved svak varme i minst tre timer. Sil den godt og frys ned i passe porsjoner.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dessalator Gourmet
(Intern: 25407)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-01-20
Oppdatert dato:2009-01-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift