Urte- og kryddergratinert ytrefilet av lam inneholder
110 Kalorier,
8 g Karbo,
6 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Urte- og kryddergratinert ytrefilet av lam har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Urte- og kryddergratinert ytrefilet av lam er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
9688 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Urte- og kryddergratinert ytrefilet av lam!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 109.51 | 748.94 | Kcal |
Protein | 5.96 | 40.76 | gram |
Karbohydrat | 7.61 | 52.04 | gram |
Kostfiber | 1.16 | 7.93 | gram |
Fett | 4.72 | 32.28 | gram |
Mettet fett | 2.08 | 14.23 | gram |
Alkohol | 1.49 % | | | |
Salt | 0.16 | 1.07 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.72 | Kr 73.31 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 368 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 27,79 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Begynn med potetene: Skrell potetene og skjær dem i løvtynne skiver. Legg potetskivene i en ildfast form lagvis med smør, salt og pepper mellom lagene. La steke i stekeovnen ved 200 grader ca. 40 minutter.
Imens lager du urteblandingen i en mikser til jevn puré.
Saus: Kok inn rødvin til det begynner å boble i kjelen. Hell på kraften sammen med en kvast frisk timian og fortsett å redusere til 1 dl gjenstår. Sil. Tilsett Funghi og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.
Skjær lammefileten ren for hinner, fett og sener. Tørk med kjøkkenpapir. Skjær i to. Stek i olje til pent brun på begge sider. Sett til side. Når serveringstidspunkt nærmer seg, smøres urteblandingen tykt på filetene, og kjøttet settes inn i ovnen i 8-10 minutter ved 200 grader. Ta ut og la det hvile noen minutter før det legges på tallerkenene.
Server kjøtt og poteter med sukkererter, gulrotstaver og smørstekt sopp
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Elsa's hjemmeside
(Intern: 16268)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-07
Oppdatert dato:2003-11-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift