Det er tid for å fylle opp krukker og glass med høstens herlige grøde. Sursyltede goder er godt å ta igjen utover hele vinteren til alt av middagsmat og til pålegg. I tillegg er det flotte gaver, også til jul. Vi har i år agurk og cherrytomater i drivhuset som vi bruker flittig nå. Og på slutten av ....
Kanskje litt rar tittel, men fakta er at vi har drivhus med bla tomater og agurker i. Vi varierer en del på hva vi dyrker, men tomater og slangeagurk er sikre vinnere, særlig slangegaurk som ofte får stor avling. Tomater er litt opp og ned, men i år sådde vi selv tomater og de kommer men litt sent. ....
Vi har som nevnt før drivhus i hagen. Og i år har vi hatt en tomatplante med cherrytomater som har vokst så sent, slik at først nå kommer det en masse røde tomater her. Samtidig har jeg sett at naboen har høstet tomater på friland i hele sommer. Men siden vi får mange og utrolig søte små tomater nå,....
En god tomatsaus må til om en serverer pasta i en eller annen form, og hvorfor ikke lage ett godt grunnlag selv. Vi hadde plutselig mange tomater i hagen og prøvde oss på å lage passata som er en grunnleggende tomatsaus, som en kan bruke som grunnlag til videre eksperimentering. Og da trenger man ik....
Bruschetta er en av de klassiske italienske oppskriftene som er enkel og bare nydelig. Det er mange varianter men originalt er det bare brød med hvitløk, olivenolje og en tomatsalat. Videre evt noe kjøtt på toppen og litt pynt.....
Den er liten, svulmende, rød og søt, og har sin norske høysesong nå om sommeren. Nei, vi snakker ikke om jordbær - selv om den botanisk sett er et bær - men om den deilige norske tomaten.....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.