Iransk festrett med lam, linser og grønnsaker inneholder
122 Kalorier,
5 g Karbo,
6 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Iransk festrett med lam, linser og grønnsaker har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Iransk festrett med lam, linser og grønnsaker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 4 lesere
Lesere:
11884 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Iransk festrett med lam. linser og grønnsaker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 122.47 | 1 277.44 | Kcal |
Protein | 6.00 | 62.58 | gram |
Karbohydrat | 5.07 | 52.88 | gram |
Kostfiber | 1.52 | 15.85 | gram |
Fett | 8.35 | 87.10 | gram |
Mettet fett | 4.52 | 47.15 | gram |
Salt | 0.38 | 4.02 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.21 | Kr 54.34 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 172 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 16,55 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens og vask linsene. Settes i bløt i en halv time. Drypp så av i ett dørslag.
Hell kokende vann over tamarinden og la den stå i 30 minutter.
Mos den gjennom en sikt, så mye som mulig.
Legg poteter og aubergine terninger i vann.
Surr spisskummen frø og chili tørt på en panne. Kjøl ned og mal dem.
Varm opp ghee i en stor gryte. Ha i løk, hvitløk og ingefær. Sauter i 2 minutter.
Ha så i lammestykkene og stek de i 10 minutter.
Ha så i linsene, poteter, auberginer, chili, korinader, gurkemeie, hakkede grønne chili, pepper og salt.
Surr i 3 minutter.
Hell i vannet, kok opp og ha på lokk, men sdet småkoker til alt er mørt.
Ta ut lammekjøttet og mos alt det andre til en jevn mos. Kan gjøres i mikser. Ha den tilbake i gryten og bland i tamarinden.
Kok i 5 minutter og smak til med salt
varm imens smøret på en panne og ha i spisskummen, chili og masala. Surr i ett halvt minutt.
Hell så alt tilbake i gryten og ha i kjøttet, kok op og småkok i 5 minutter.
Server med ris og pynt med frisk koriander.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 3340)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Iran
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift