Nordafrikansk lammeculotte med sterk peppersaus og jasminrisotto inneholder
117 Kalorier,
11 g Karbo,
6 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Nordafrikansk lammeculotte med sterk peppersaus og jasminrisotto har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Nordafrikansk lammeculotte med sterk peppersaus og jasminrisotto er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7224 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Nordafrikansk lammeculotte med sterk peppersaus og jasminrisotto!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 117.40 | 831.15 | Kcal |
Protein | 5.71 | 40.42 | gram |
Karbohydrat | 11.09 | 78.51 | gram |
Kostfiber | 1.52 | 10.76 | gram |
Fett | 5.24 | 37.10 | gram |
Mettet fett | 1.61 | 11.40 | gram |
Salt | 0.35 | 2.46 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.64 | Kr 39.93 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 832 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 37,78 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vend lammeculottene i en marinade bestående av hvitløk, olivenolje, sitron-saft, paprika, cayennepepper, karve, koriander samt persille, og la dem trekke i ca. 2 timer i kjøleskap.
Paprikaen halveres, kjernene fjernes, og de grilles i ovnen med skinnsiden opp, til skinnet bobler og blir mørkt. Ha den grillede paprika i en plastpose 5 minutter sammen med frisk chili og trekk deretter skinnet av.
Legg det marinerede kjøtt i et ildfast fat og brun det ved 225°C i 15 minutter. Hell buljong ved og stek kjøttet ferdigt ved 175°C i 15-20 minutter. Pakk kjøttet inn i folie, og la det hvile i 10 minutter.
Sil skyen, skum for fett og blend det sammen med paprika og rød chili. Smak peppersausen til med salt og pepper. Sauter løk og hvitløk 2 minutter i oliven-olje i en stor gryte eller sauterpanne. Tilsett ris og soltørkede tomater, sauter i ytterligere 1 minut, ha buljong ved og la det koke i 8 minutter for svak varme. Tilsett paprika og squash i små terninger og kok i ytterligere 8 minutter for svak varme under lokk. Smak til med salt og pepper og rør hakket persille samt parmesanost i.
Anrett risottoen sammen med lammeculotte i tynne skiver og ha pepper-saus ved.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 22982)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Afrika
Innlagt dato:2006-10-29
Oppdatert dato:2006-10-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift