Reneé Fagerhøis skrei med saus. potetpuré og grønnsaker





Reneé Fagerhøis skrei med saus, potetpuré og grønnsaker oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Dette mesterverket av en skreioppskrift av Top Chef-vinneren Reneé vil uten tvil imponere gjestene. Se nederst i oppskriften for tips på rekkefølgen på komponentene.

Oppskriften inneholder 193 Kalorier, 8 g Karbo, 7 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-sesam, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Reneé Fagerhøis skrei med saus, potetpuré og grønnsaker er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
800grskreifilet med skinn
1ssolivenolje
1dashsalt og grovmalt pepper

Potetpuré

1dlestragon, frisk
100grparmesanost
700grmandelpotet
2dlhelmelk
400grsmør
1dashsalt

Hollandaise

450grsmør
3stkeggeplomme
0,5tstabasco
0,5tsworcestershiresaus
0,5stksitron
1dashsalt

Syltet gulbete

3stkgulbete
3dlhvitvinseddik
2dlsukker
1dashsalt

Blomkål

0,5stkBlomkål
1ssrapsolje
1dashsalt

Smørdampet romanesco

0,5stkromanesco
2sssmør
1dashsalt

Smørdampet spisskål

0,5stkspisskål
1sssmør
1dashsalt + sitron

Fritert torsketunge

24stktorsketunge
3stkegg
1tsdijonsennep
1dlhvetemel
3dlgriljermel
1literrapsoljeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dashsalt


Annonse



Næringsdeklarasjon for Reneé Fagerhøis skrei med saus. potetpuré og grønnsaker!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier193.443 259.33Kcal
Protein6.80114.58gram
Karbohydrat8.03135.30gram
Kostfiber0.9115.33gram
Fett14.70247.68gram
Mettet fett8.82148.61gram
Salt0.518.63gram
Pris på oppskriftenKr 7.56Kr 127.38Kroner
Hele oppskriften veier6 740 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær skreien i porsjonsstykker, og krydre med salt og nykvernet pepper.
Pensle skreistykkene med en god olivenolje og legg dem i en ildfast form.
Bak skreien i 8-12 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene. Skreien er ferdig når fiskekjøttet flaker seg og skinnet lar seg lett dras av.

Potetpuré
Finhakk estragon og riv parmesan.
Skrell potet og kok dem møre i usaltet vann.
Hell av kokevannet og la poteten dampe seg tørre i kassrollen. Kok opp melk og smør.
Press potetene gjennom en finmasket sil, slå smørmelken over og pisk godt.
Vend estragon og parmesan inn i potetkremen, og smak til med salt.

Hollandaise
Brun smør i en kasserolle ved å koke det hardt mens smøret piskes. Det er ferdig når det har fått en nøttebrun farge. Pisk sammen eggeplommer, tabasco og worcestershiresaus i en stålbolle.
Sett bollen over et vannbad og pisk til eggene får en luftig og kremaktig konsistens.
Spe på med smøret, litt av gangen, mens du pisker kraftig.
Smak til med sitronsaft og salt.

Syltet gulbete
Kok gulbeter møre i lettsaltet vann. Avkjøl under iskaldt rennende vann.
Gni av skallet, fjern tuppen med en kniv og del gulbetene i båter. Lag en lake ved å koke opp hvitvinseddik, sukker og litt vann.
Rør i laken til sukkeret er oppløst.
Hell laken over gulbetene og la det stå å avkjøle seg i romtemperatur.

Blomkål
Del blomkål i små buketter.
Varm en stekepanne og stek blomkålenbukettene i rapsolje til dem får farge.
Smak til med salt.

Smørdampet romanesco
Skjær romanesco i små buketter.
Kok opp vann med smør og litt salt, kok romanescoen i ca. 3 min. Spar på kokevannet til spisskålen.

Smørdampet spisskål
Skjær spisskål i to.
Varm en tørr stekepanne av jern og svi spisskålen helt svart på snittflaten.
Flak kålen og smørdamp den i kokevannet fra romanescoen i ca. 1 minutt.
Press over saften av sitron og dryss med salt.

Friterte torsketunger
Rens torsketungene for skinn og salt dem lett.
Pisk sammen egg og sennep.
Vend torsketungene i mel, så i eggeblandingen og til slutt i griljermel.
Friter tungene med rapsolje i en gryte eller frityrkoker på ca. 180 °C, til tungene er sprø og gylne. La dem renne av på kjøkkenpapir og dryss over litt salt.

Tips:
Start med potetpureen og sausen. Tilbered deretter grønnsakene. Sett skreien i ovnen når grønnsakene er ferdige, og lag torsketungene mens skreien bakes. Alternativt kan alle grønnsakene smørdampes i stedet for å følge fremgangsmåten over for hver enkelt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 32907)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2017-03-21
Oppdatert dato:2017-03-21
Lesere: 527 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Basilikumkrydret skreifilet.Basilikumkrydret skreifilet.
Denne retten har 92,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt skrei med hvitløk, soltørkede tomater og pinjekjerner.Ovnsbakt skrei med hvitløk, soltørkede tomate.
Denne retten har 95,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reneé Fagerhøis skrei med saus, potetpuré og grønnsaker.Reneé Fagerhøis skrei med saus, potetpuré og .
Denne retten har 193,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei med chorizo.Skrei med chorizo.
Denne retten har 66,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mikael Svenssons skrei med saus og grønnkål.Mikael Svenssons skrei med saus og grønnkål.
Denne retten har 149,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjærlighetsskrei.Kjærlighetsskrei.
Denne retten har 82,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei med smak av middelhavet.Skrei med smak av middelhavet.
Denne retten har 48,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt skrei med chorizopølse og puré av mandelpotet.Stekt skrei med chorizopølse og puré av mande.
Denne retten har 61,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei med spinat og appelsinsaus.Skrei med spinat og appelsinsaus.
Denne retten har 125,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskegrateng av skrei.Fiskegrateng av skrei.
Denne retten har 125,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saltbakt skrei med rødbetmos, mandelpotetpuré og ribbesjy.Saltbakt skrei med rødbetmos, mandelpotetpuré.
Denne retten har 63,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei med gulrotpuré.Skrei med gulrotpuré.
Denne retten har 84,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål.Ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål.
Denne retten har 75,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei med risotto.Skrei med risotto.
Denne retten har 171,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt skrei med tomat og hvitløk.Ovnsbakt skrei med tomat og hvitløk.
Denne retten har 127,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.