Før i tiden var speking av mat velkjent i Norge. På stabburet hang ofte spekepølsene i rekke og rad under taket. Noen steder ble til med kjøttet røykt før det ble brukt i spekepølser, noe som ga bedre holdbarhetstid. Jeg har en del oppskrifter på spekepølser og har fått flere henvendelser om dette.....
Pølser er enkelt og godt. Og på grill er det en ener i alle fall som venterett da pølser er ferdig i løpet av noen minutter mens man venter på de større sakene. Nå fins det mange forskjellige typer pølser og utvalget øker hvert år. Pølser kan serveres i brød, lompe eller lefse. De kan fylles, gratin....
Sankthans kvelden er en av de mest benyttede grillkvelder om sommeren. Det er den dagen da mange reiser på sjøen eller ut til samlingsplasser med sankthans bål, god mat og drikke.
Og jeg vet at mange ikke gidder å lage mye styr ut av grillingen, men tar med seg de vanlige pølsene, burgerene, salate....
Det er mange som allerede har prøvd grillen og flere blir det nå utover i mai. Og har en dårlig tid med stor familie er pølser enkelt og godt på grillen. De finnes nå i mange forskjellige typer og smaker, samt at en kan variere tilbehør i det uendelige. Og så går det fort....
Alle opplever til stadighet at det i kjøleskapet blir liggende rester etter grillpølser, kjøttpølse og andre pølser. Disse blir ofte liggende til de begynner å lukte og går så i søpla.....
Vi er spesialister på peiskos. Spesielt på høst og vinterstid, men også ellers i året, og særlig på hytta. Hvorfor ikke utnytte peisvarmen til å grille pølser, samtidig som man sparer oppvasken?....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.