Julepålegget er en gammel mattradisjon som nekter å dø. Og fortsatt lager mange av oss sylte eller ull til jul. Men jeg ser jo at dette er en tradisjon som blir mer og mer ukjent for dagens taco generasjon.....
I disse dager før jul er det og medisterkaketid. Og da er en av mine favoritter tilgengelig i butikkene, nemlig disse kakene lagd av medisterdeig og diverse krydder. Det er mye en kan bruke disse til utenom den vanlige sammen med pølse og ribbe. Og jeg har her lagt ut litt forskjellige ideer i tille....
Fenalåret er blitt ett av symbolene på noe av det norskeste vi kan komme på. Før var det jo November som var slaktemåneden og når vinterens mørke siger over hustakene så hang det mangt ett fenalår oppunder stabburstaket i det ganske land. Før var det nødvendig med salting, røyking og tørking for at ....
Om man lager den selv eller kjøper den ferdig er man sikret mye matglede av en spekeskinke.
Nå er det for seint å lage den selv hvis den skal være ferdig til jul, men jeg skal fort gå gjennom fremgangsmåten. Og spekeskinke er ypperlig mat hele året og spesiellt om sommeren. Prøv den til nye poteter....
Kjøttkaker har i mange år vært en av grunnstenene i det norske kjøkken. Men i den senerer tid er det kommet mange varianter av disse og vi har begynt å eksperimentere mer med disse kakene. Selv om kjøttdieg fortsatt er hovedingrediensen, så er det atskillige variasjoner i det som blandes inn og tilb....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.