Svinefilet med basillikum og pinjekjerner med.
Lasagne glutenfri.
Svin i panne med appelsin-og ingefærsaus.
Hasta la svinepasta.
Partystek.
Maistortilla med pulled pork.
Svinekebab.
Ovnskokt ribbe.
Wok med svinekjøtt og sitrongressaus.
Grillet svinefilet med Rosemaries spesial pot.
Gryte med tomat og svinekjøtt.
Tropiske grillede svinekoteletter.
Hjemmelaget burger med bacon, cheddarost og r.
Grillet indrefilet av svin med kryddersaus.
Spaghetti Carbonara fra Barilla.
Saltimbocca a la Romana.
Tacomarinert ytrefilet.
Skinkesalat med honningglaserte nøtter.
Egg og bacon med bønner.
Svin indrefilet med asparges.
Juleribbe med sprø svor.
Wok von Arnstein.
Sommerkoteletter med bulgurotto.
Svinestek kokt i krydderbuljong.
Skinke og pasta 2.
Steker man ribbe til julaften blir nesten garantert rester. Fordi alle med tradisjoner og familie i blikket er livredde for at det skal blir for lite mat. Men når man så åpner kjøleskapet etter noen dager og ribberestene fortsatt ligger der, er det på tide å gjøre noe. Mange småretter, tapas og smør....

Ved siden av pinnekjøtt er svineribbe en av de mest brukte middager på julaften her i landet. Og den evigvarende diskusjonen om hvordan man skal få sprø svor kommer nok i år også.
Ribbe har også lenge vært brukt som julemat. Svineribbe kjennes både fra kokebøker på 1800-tallet og fra bondesamfu....

Julepålegget er en gammel mattradisjon som nekter å dø. Og fortsatt lager mange av oss sylte eller ull til jul. Men jeg ser jo at dette er en tradisjon som blir mer og mer ukjent for dagens taco generasjon.....

Om man lager den selv eller kjøper den ferdig er man sikret mye matglede av en spekeskinke.
Nå er det for seint å lage den selv hvis den skal være ferdig til jul, men jeg skal fort gå gjennom fremgangsmåten. Og spekeskinke er ypperlig mat hele året og spesiellt om sommeren. Prøv den til nye poteter....

I disse dager dukker annonsene for sommerkoteletter opp i media. Disse er vel egentlig ment for grilling, men er jo også fine i stekepanna. Sommerkoteletter er røkte og lettsaltede svinekoteletter, som tilberedes på samme måte som vanlige koteletter. Brunes først og så lar en de trekke 5-10 minutter....

Svinekoteletter har i alle år vært en gjenganger på våre kjøkkenbord og de holder fortsatt koken selv om mange varianter kommer til. Det som er fordelen nå er jo at man kan få kjøpt alle varianter av disse og det gir rom for andre retter enn de gamle svinekotelettene med surkål.
Her hjemme er d....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.