Lam mishmishiya fra Persia



Lam mishmishiya fra Persia oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Tradisjonell persisk mat har lange tradisjoner, og det blir sett på som en utsøkt kunst å kunne tilberede den på tradisjonelt vis. Ris er en uunnværlig råvare, og persere har gjerne samme forhold til ris som nordmenn har til poteter – "det kan brukes til alt …" Spesielt for persisk mat er også kryddervariasjonene. Det er mangfoldet som er karakteristisk.

Oppskriften inneholder 133 Kalorier, 10 g Karbo, 5 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Nøtter, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lam mishmishiya fra Persia er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 7178 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1kglammebog
6stktørkede aprikos
3stktomat
2stkløk
4stkrød paprika , gjerne i forskjellige farger
2ssmalt koriander
2stklime
7,5dlvann
6stkstenfrie svisker
8stkstenfrie dadler
2dlvann
3ssrosiner
3sspinjekjerner eller valnøtter
40grmalte mandler
4sshakket bladpersille
1sssalt
0,5tspepper
4dråpe(r)rosevannIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1krmsafran

Salat Gobelin:

100grknollselleri (sellerirot)
150grfrisk sjampinjong
250grgrønn frisk asparges
2sshakket bladpersille
250grmajones evt. Rømme eller yoghurt
2tssitronsaft
0,5tssalt
0,25tspepper
6porsjon(er)ris




Næringsdeklarasjon for Lam mishmishiya fra Persia!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier132.641 028.66Kcal
Protein5.3741.65gram
Karbohydrat9.6875.07gram
Kostfiber1.3910.78gram
Fett7.7460.03gram
Mettet fett1.5612.10gram
Salt0.503.91gram
Pris på oppskriftenKr 5.57Kr 43.20Kroner
Hele oppskriften veier4 653 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo29,19 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Skyll aprikosene i rennende vann og legg dem i bløt til de er myke. Rens kjøttet fritt for sener og fett. Del det i 2-3 cm store terninger. Brun det raskt i en stekepanne. Legg kjøttet over i en gryte.

2. Skjær først et snitt i tomatene. Dypp dem i kokende vann i ca. 1 minutt. Legg de over i iskaldt vann. Flå av skinnet. Hakk tomatene i terninger, paprika i biter og lime i skiver. Fres løken gylden og tilsett tomater, paprika, lime og koriander i kjøttgryta. Tilsett vannet og kok opp. La det trekke på svak varme i 30 minutter.

3. Kok dadlene møre i vann og mos dem. Kok opp aprikosene i det vannet de ble bløtlagt i. Sil av vannet, men ta vare på det. Tilsett aprikoser, rosiner og svisker i kjøttgryta. Varm opp mandlene i aprikosvannet. Tilsett safran og hell alt over i gryta sammen med litt rosevann. La kjøttet trekke til alt er mørt. Strø over litt persille og pinjekjerner/nøtter like før servering. Smak til med salt og pepper.

4. Rens og del selleriroten i terninger til salaten. Gi den et oppkok og sil av vannet. Avkjøl selleriroten.
Del opp sjampinjong og asparges. Bland det i majonesen sammen med selleriroten. Finhakk persille og tilsett i majonesen. Smak til med sitron, salt og pepper. Bruk gjerne sitronpepper.

Serveres med kokt ris.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29763)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Iran
Innlagt dato:2012-10-22
Oppdatert dato:2012-10-22


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lammefrikasse med varierte grønnsaker.Lammefrikasse med varierte grønnsaker.
Denne retten har 49,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mors lammefrikassé.Mors lammefrikassé.
Denne retten har 97,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Irish stew- Irsk stuing.Irish stew- Irsk stuing.
Denne retten har 90,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammegryte med bønner 3.Lammegryte med bønner 3.
Denne retten har 125,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammegryte fra Kaukasus.Lammegryte fra Kaukasus.
Denne retten har 120,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammefrikassé til søndagen.Lammefrikassé til søndagen.
Denne retten har 45,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammegryte fra Sogn og Fjordane.Lammegryte fra Sogn og Fjordane.
Denne retten har 63,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eksotisk lammegryte.Eksotisk lammegryte.
Denne retten har 135,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk lammefrikassé.Klassisk lammefrikassé.
Denne retten har 107,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Indisk lammegryte 2.Indisk lammegryte 2.
Denne retten har 98,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fransk lammegryte 2.Fransk lammegryte 2.
Denne retten har 87,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Aprikosgryte.Aprikosgryte.
Denne retten har 92,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammefrikasse med snøfriskost.Lammefrikasse med snøfriskost.
Denne retten har 75,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fårikål med chili.Fårikål med chili.
Denne retten har 105,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Seco De Chivo-Lammegryte fra Ecuador.Seco De Chivo-Lammegryte fra Ecuador.
Denne retten har 45,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.