Nå som sommeren er på hell er det tid for alle de gode norske grønnsakene. Vi har snart alle de gode nye rotgrønnsakene på bordet, men akkurat nå er det norsk løk, gulrot, blomkål og broccoli som er spennende, og selvfølgelig nye poeteter. Her tar jeg for meg løken.....
Forbruket av løk øker kraftig her i landet, ifølge bransjetall. Bra for både helsa og smakssansene, mener eksperter.
– Nå spiser vi nordmenn omlag 27 000 tonn løk årlig, eller rundt 5,5 kilo hver. De siste ti årene har forbruket økt med mer enn 10 000 tonn, sier Pernille Rød Larsen, utviklingssjef ....
Vi spiser langt mer rå løk enn før. Særlig av den røde sorten.
Inntil for få år siden var løk synonymt med tørket gul kepaløk for oss nordmenn.
– Gul løk egner seg ypperlig i matlaging, men den er i skarpeste laget å spise rå. Rødløk er mildere og er blitt en slager i salater og wok, sier Pe....
Få har oppdaget løken som scorer best i smakstester, som helst skal spises rå og som ikke gir tårer: fersk salatløk.
Den er stor og hvit, har søtlig smak, og selges ferdig skrellet i enkeltpakninger. Løken er så mild i smaken at den kan spises rå som et eple, men aller best passer den i salater, ti....
Løk er såpass bra for oss at vi burde spise det mye og ofte. Løken er en av de mest robuste og lagringsdyktige grønnsakene vi har, men det forutsetter at det gjøres på rett måte.....
Norges beste løkoppskrift er kåret og vinner ble Grete Helene Moen fra Oslo med sin oppskrift på løksyltetøy med chili.
- Det viktigste kriteriet for juryen var at det skulle smake godt, og en enstemmig jury ble enig om at løksyltetøyet til Moen var en innertier i så måte. Dessuten skilte det s....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.