Åbor, abbor, rå

Kalorier og viktig næringsinnhold i Åbor, abbor, rå

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 359 kilojoule
Kcal 85 kalorier
Protein 19.8 gram
Karbo 0 gram
Sukker 0 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 0.6 gram
Mettet fett 0.1 gram



Annonse




Fakta om Åbor, abbor, rå.

Mest kjent som ferskvannsfisk i Norge, men det finns også arter som lever i saltvann. Vokser sent. Opptil 4 kg og over 50 cm. Vanlig i fersk- og brakkvann i Europa og Sibir. I Norge vanlig på Sør- og Østlandet. Veldig god fisk, men ofte små og dermed mye bein. Fiskes gjerne på isen. Ofte den første fiskeopplevelsen til barn. Det fins og havabbor som er vanlig i middelhavet og atlanteren. Men denne arten er i ferd med å komme til oss også. Dette er og en delikat matfisk. Lakseabbor heter og en art. Abbor er i samme familie som gjørs.


Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6





Bruksområde for Åbor, abbor, rå.

Stekt, dampet eller posjert. Bruk abbor istedenfor ørret i oppskrifter.


Innlagt dato
Oppdatert dato
19.05.2022
Hovedgruppe
Fisk og skalldyrprodukter
Undergruppe
Fisk rå
Kilde til Næringsdata
Karakter (Snitt)
4,75 poeng satt av 4 brukere.
Besøk
7806





Noen anbefalte oppskrifter som bruker Abbor som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Sprøstekt småabbor5.1136,097,4916,970,1611,08
Stekt abbor(0,A,AB,B)4.8128,684,518,762,9811,61
Abbor i rømme3.5122,615,9716,650,5211,35
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter3.784,110,6119,570,0712,46
Gourmetens abborfilet3.3147,6310,7710,392,138,93
Abborsuppe4.548,062,762,123,242,66
Hel åbor stekt i panne4111,192,8318,452,8111,26
Abborgryte2101,23,6815,621,299,84
Abborsuppe 2348,062,762,123,242,66
Fritert abborfilet3107,464,688,76,546,41
Stuet abbor368,471,4712,361,288,23
Dampet hel abbor(A,B,AB)391,052,7315,461,0110,87
Abborgryte 2397,793,0916,720,7310,67


Annonse









Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Åbor, abbor, rå med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Torsk, oppdrett, rå359850,5200
Isgalt34481018,10
Slettvar38191,051,1918,840
Kveite, hellefisk, rå5151236,1170
Stør439104,924,0416,140
Berggylte291680,316,50
Coop torskefilet uten bein 360gr31976,240,318,10
Lofoten Skrei, loin34381,971,117,90
Uer, rå394942,817,10
Rødspette, rå382912,616,80
Hvitting, rå333790,618,30
Coop steinbitfilet uten skinn, med bein 360gr40997,752,518,60
Brosme, rå281660,216,10
Kveite, hellefisk, uspesifisert, rå4741134,318,50
Håbrann, rå360850,420,30

Kommenter med hjelp av Facebook



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.