
Over hele verden spises lam, og akkurat det er lett å se på alle lam-marinadene som finnes! Men, man marinerer ikke lam for å få mørt kjøtt. Lam er alltid mørt. Man marinerer for å få variert smak, sterk smak eller en bestemt smak som man er ekstra glad i.
Hvor lenge kjøttet skal ligge i marinade avhenger av hvor god tid du har eller hvor mye smak du vil ha på kjøttet. Lengre tid i marinade betyr mer smak på kjøttet. Nå er det ikke alltid slik at man planlegger grilling i lang tid i forveien, snarere tvert i mot, og da får man bare marinere så lenge man rekker.
Etter hvert har det blitt ganske enkelt å få tak i ingredienser til marinader, krydder og urter som man tidligere måtte ta med seg fra ferie i utlandet. Selv de store butikkjedene har nå begynt å ta inn en del varer med opprinnelse i mer eksotiske strøk.
Det er mange måter å grille lamkjøttet på; rett på grillen, i folie, i en grillwok – eller direkte på ei steinhelle. Når kjøttet har lett for å bli brent før det har blitt gjennomstekt, kan det være lurt å pakke det inn i folie. Da er det også enklere å få et saftig resultat. Et lettvint alternativ er å pakke biter av ferdig grillet lam inn i folie og bare varme dem på grillen. At man også kan bruke grillwoken til lam hadde du kanskje ikke tenkt på? Sørg bare for at bitene ikke blir så små at de faller ut gjennom hullene i woken. Wok gjerne over åpen varme. Da får kjøttet en deilig røykaroma.