Høsten er suppetid og helst av den varmende sorten. Dette er tiden for gode grønnsaker og høsten var og slaktetiden fra gamle dager. Mange av våre grønnsaker egner seg veldig bra for supper, alene eller i kombinasjon med kjøtt/fisk gir det mange muligheter. Og i slutten av oktober dukker jo og hallo....
Tom Kha Gai og Tom Yum(Yam) Gai er 2 Thailandske kyllingsupper man fort kommer i kontakt med på en tur til Thailand. Begge 2 er supper som bruker kjente råvarer i det thailandske kjøkken og som på hver sin måte gir de karakteristiske smakene.....
Når vi idag går i butikken her i sør og sjekker ut grønnsakene, ser vi at de norske begynner å komme i salg. Det er blomkål, tidligkål, nypotet, spinat, asparges, brokkoli, flere salater, tomater, nye gulrøtter og rabarbra++. Og alle disse nye sprø grønnsakene er ypperlige til suppe som jeg viser un....
Suppe er enkelt og godt, og asparges en god råvare i så tilfelle. Aspargessupper fins både på de eksklusive menyer på finere restauranter til Toro varianten på hyttetur. Og nå tidlig på sommeren her i Norge dukker den norske grønne aspargesen opp. Men den gule/hvite kan kjøpes hermetisk for eksempel....
Suppe etter lommeboken. Jeg fant ut at nudelsuppe måtte vel være den ultimate suppen hvor du kan bygge opp fra helt enkelt og billig til mer avanserte med massevis av tilbehør. Her hjemme spiser vi nudelsuppe ofte når det er dårlig tid, men det er mest kona som liker det. Og kjøper en nudler i flerp....
Fisk er alltid av god kvalitet når det er kaldt, og i vinterhalvåret er fisk både godt, sunt og god mat. Og suppe er ganske lettvint å lage samt du kan smaksette med mye rart. Om en er helt grønn på kjøkkenet, så kan en bruke en posesuppe som grunnlag og tilsette biter av fiskefilet. Men helt i andr....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.