Det er igjen jul og maten står i sentrum for mange. Men med ribbe, pinnekjøtt, kalkun, fisk osv er det og behov for godt tilbehør.
Tilbehøret er jo ofte like viktig som selve selve hovedretten til en julemiddag. Og det er tradisjon over mange av tilbehørene som vi bruker. Tilbehør som lefser har j....
Tilbehør til julemiddag vi variere alt etter hva hovedretten er. Men holder man seg til de vanligste rettene så er det en del kjent tilbehør som går igjen. Nå kan jo mye av tilbehøret kjøpes ferdig og jeg vet at mange gjør det, men ofte trenger det ikke så lang tid å lage, og det er sunnere og lager....
Mens flatbrødet var vårt hverdagsbrød, hørte lefser til de store anledninger, og til jul var det vanlig med lefse til måltidene. Det var mange variasjoner av disse og hver bygd hadde sine spesialiteter. Navnet lefse hadde og mange variasjoner som lepsa, lemse osv.....
Julen nærmer seg men det er og senhøst med fortsatt mange gode grønnsaker i butikkene. I tidligere artikkel har jeg nevnt potetmosvarianter, men her kommer andre varianter med forskjellige grønnsaker. En enkel rotmos med gulrot, kålrabi ++ er ypperlig som tilbehør til forskjellig julemat eller kjøtt....
Hvilken potet skal vi velge til julemiddagen? Spørsmålet blir bare mer og mer aktuelt ettersom det kommer flere og fler sorter poteter på markedet. Det er og slik forskjell på disse både i konsistens og smak at valget kan påvirke hele julemiddagen.....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.