Nyttårsaften er ofte en kalkundag, men om man syns det er styrete å steke en hel kalkun så kan man jo prøve kalkunfilet. Og når en pga corona viruset ikke er så mange til bords. Så passer dette ypperlig. Kalkunfilet er som man kan tenke seg, brystfiletene på kalkunen, og når disse fuglene blir store....
Denne andre nyttårsmenyen er en meny med kalkun, laks til forrett og pannacotta/creme catalan til dessert. Dette er en av 5 menyer som er spesielt satt sammen til nyttårsaften
De er også næringsberegnet og det er satt en ca pris på disse. Og for dere som har matallergi er det beregnet allergen....
En flott, helstekt kalkun gjør stilig entré i det den kommer seilende ut fra kjøkkenet og inn på festbuffeten.
På en enkel måte er den alltid like velkledd for anledningen og blir som vanlig raskt festens midtpunkt. Kalkun virker kanskje litt overveldende arbeidsmessig, men om en forbereder l....
Kalkunen er den store påskefuglen fremfor noen. Staselig er den, der den ligger pyntet til fest, med hvite papirmansjetter eller gule sløyfebånd rundt benknokene. Kalkun brukes ikke bare til jul men har og tradisjons for å brukes til påske, men her hjemme er den da i konkurranse med lammesteik.....
Vi gir deg tipsene til hvordan du får et vellykket måltid med kalkun.
Hovedregelen sier at du bør beregne 500 g kalkun per person. Er mange av gjestene unge voksne med god matlyst, bør man legge på til 600 g per person. Med andre ord trenger du en kalkun på 6 kilo til et selskap med 10 personer....
Én av tre spiser kalkun på nyttårsaften, men mange venter for lenge med å tine den. Kalkunen tines best når du setter den i kjøleskapet tre dager før den skal tilberedes.
De ivrigste kalkunspiserne finner vi på Østlandet utenom Oslo. Her fortærer hele 40 prosent kalkun på nyttårsaften, tett ....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.