Sild, sylte og leverpostei er bare noen av mange pålegg man kan lage nå i førjulstiden og da ha ferdige til de store julefrokostene og buffetene når jula nærmer seg. Selvsagt kan mange av disse kjøpes i butikken og mange gjør det, men er det ikke noe med sjarmen over å kunne servere hjemmelagd sylt....
Vi er nå godt inne i advent og da er det tid for å tenke på julens pålegg. Og vi vil gjerne slå et slag for hjemmelaget pålegg. Det finnes nesten ikke noe så hyggelig som å få en hjemmelaget julegave. Og er den spiselig så er det ekstra fint. Dessuten er det hyggelig å gi bort noe man selv har laget....
Danskenes rause holdning til livet og maten har inspirert oss til å utfordre halvt danske Even Christiansen som er kjøkkensjef på Kampen Bistro i Oslo. Basert på restene etter de klassiske varme julerettene fikk han i oppgave å lage julesmørbrød og juletapas.....
Postei, pateer og terriner er velkjente betegnelser i mathistorien. Historien går helt tilbake til romerriket og opp gjennom årene har det utviklet seg en masse forskjellige versjoner og oppskrifter. Det som vi kjenner best er jo leverposteien. Og nå til jul er det mange som lager slik mat.....
Nordmenn snur opp ned på matvanene i desember, også når vi velger pålegg på brødskiva. I adventmåneden er det sylte som er favoritten.....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.