
Kornfylket Akershus er Norges største kornfylke. Det er også en del produksjon av frukt og grønnsaker. Av dyrhold finner vi mest gris, storfe og høns.
Som i alle regioner der man har større byer er det et klart skille mellom hva som ble spist i de borgerlige hjemmene i byene, og hva bondebefolkningen spiste.
Bollemelk er en gammel, tradisjonell rett fra Akershusbygdene. Retten som består av små boller av egg, sukker, fløte, kavring, sitron og korinter serveres i en saus av melk og fløte med eggeplommer. Retten ble brukt som dessert eller som en selvstendig kveldsrett.
Ellers er råmelkpannekaker med flesk en tradisjonell rett fra Akershus. Dette er tykke pannekaker laget av råmelk og egg, tilsatt biter av stekt flesk.
Potetpuff var noe man spiste enkelte steder i fylket. Retten lages av kokte poteter som stampes og blandes med kokt egg og kokt skinke. Stappen smakes til med pepper før den formes til munker og stekes.