Når sommeren overtar hos oss er det på tide med fristende sommerdesserter. Bruk alle de fristende råvarene vi har her i Norge som jordbær, bringebær, blåbær og rabarbra. Husk at rabarbra bør være høstet så tidlig som mulig på sommeren, ellers blir de trevlete. Rabarbra kan fint fryses.....
Akkurat nå er det tid for rabarbra, iallefall her i sør. Og hva er vel ikke som rabarbra som grøt eller suppe til dessert,
eller en varm rabarbrapai en kjølig kveld, eller en myk kake med masse rabarbra inni. Jeg tok utgangspunkt med rabarbra til
kake og pai, og satte sammen dette lille utvalg....
Hva er vel bedre enn en nystekt og lun eplekake med vaniljeis eller pisket krem til? Tennene formelig løper i vann bare ved tanken. Men har du tenkt på at variasjonene på eplekaker er utallige? Ikke bare den vanlige – men akk så deilige – med sukker og kanel på toppen. Nei, det finnes pizza, pai, te....
Det er nå før sommeren setter inn for fullt at rabarbraen er på sitt fineste. Ta en tur ut i hagen og kutt av noen av de sprø stilkene og lag en god suppe, grøt eller kanskje en rabarbrapai. Jeg har funnet noen ideer til mat som gir en god sommerfølelse:....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.