Boknasild er best på våren
Boknasild ble mye brukt i gamle dager. Det var helst litt stor sild som ble benyttet.
Silda ble flekket og kløvd fra ryggsiden så buksiden hang sammen. Hodet ble kappet av og halve ryggbenet fjernet.
Etter at silda var flekket og skyllet, ble den lagt i lake 1 døgn. Deretter ble den hengt til tørk på en tynn pinne, med fiskesiden ut, under takskjegget på naustet eller et annet hus. Den skulle helst henge slik at sola ikke skinte direkte på silda, for da ville fettet komme ut og bli harskt.
Våren var den beste tiden til å bokne sild. Da var det god tørk og kjølig i luften. Silda ble dekket av not eller garn for at ikke fuglene skulle komme til. Etter noen dager var den ferdig til bruk. Bokna sild og fisk blir ikke tørre som tørrfisk, men blir mykere av saltet.
Boknasild koker man på vanlig måte og serverer med poteter og flatbrød.