Tabell som viser de forskjellige B vitaminer



Velg forbokstav for matvare


   2    7    A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z    Ø    Å    

Sorter med å klikke på overskrift.
Og ved å klikke på matvarenavnet kommer du rett til mer informasjon i Matvareguiden.
PS: Alle verdier er pr 100 gram spiselig matvare.
Kilder til verdier i matvareguiden er bla disse i tillegg til mange produsenter:

Mattilsynet, Sosial og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2014
Den danske fødevarebanken
Det svenske livsmedel databasen
Canadian nutrient files
USDA sin nutrient database


Forklaringer

Les her om nærmere forklaringer på mengdeutregning av de forskjellige næringsstoffer
  1. Folat Folsyre + derivater av folsyre. Reduserer risikoen for nevralrørsdefekter hos fostre Finnes i grønne grønnsaker, sitrusfrukter, brød og kornvarer . Måles i mikrogram
  2. Niacin B3 Vitamin B3. Nikotinsyre + nikotinamid . Måles i milligram
  3. Niacin EKV. Niacinekvivalenter er summen av naturlig forekommende niacin og niacin som blir omdannet i kroppen fra aminosyren tryptofan. Niacin + 1/60 tryptofan. Måles i milligram
  4. Vitamin B2 Måles i milligram
  5. Vitamin B1 Innhold i milligram.
  6. Vitamin B6 Pyridoksin + pyridoksal + pyridoksamin. Innhold i milligram.
  7. Vitamin B12 Kobalamin. Innhold i mikrogram



NavnVitamin_B1 (mg)Vitamin_B2 (mg)Niacin(B3) (mg)Vitamin B6(mg)Folat (B9)(mcg)Vitamin B12(mcg)
Gilde Leverpostei, ovnsbakt0.114.80.21808.1
Lakris, søt000000
Lakriskonfekt000000
Laks, filet, gravet0.20.160.8265
Laks, filet, ovnsstekt0.10.17.10.565.2
Laks, filet, stekt i panne0.10.17.20.475.2
Laks, oppdrett, rå0.10.17.30.575.3
Laks, oppdrett, rå filet0.10.17.30.573.5
Laks, oppdrett, rå skiver0.10.17.30.573.5
Laks, oppdrett, skiver, kokt0.10.16.10.465.1
Laks, oppdrett, skiver, stekt i fett0.10.17.20.475.2
Laks, røkt0.30.18.30.5104.6
Laks, vill, kokt0.20.15.80.5116.6
Laks, vill, rå0.20.270.6136.9
Laksepålegg, 70 % laks, i beger, Stabbur-Laks0.10.16.10.462.9
Laksepålegg, med vårløk og sitron0.10.13.40.2182.2
Lam0.20.26.60.211.9
Lam hjerne rå0.10.33.90.3311.3
Lam hjerte rå0.416.10.4210.2
Lam kjøttdeig0.10.260.1182.3
Lam nyrer rå0.62.27.50.22852.4
Lam, bogstek, ovnsstekt005.40.112.3
Lam, bogstek, rå0.10.25.30.111.9
Lam, fett fra lammekjøtt, rå001.70.211.3
Lam, flatbiff, rå0.20.26.60.211.9
Lam, flatbiff, stekt uten fett00.17.20.211.7
Lam, fårikålkjøtt, rå0.10.24.90.111.7
Lam, grytekjøtt, rå0.10.25.50.201.9
Lam, indrefilet, rå0.20.27.70.212.1
Lam, indrefilet, stekt uten fett00.180.112.3
Lam, kotelett og sadel, kjøtt med fettrand, rå0.10.25.30.421.4
Lam, kotelett og sadel, kjøtt uten fettrand, rå0.10.26.30.4100.5
Lam, kotelett, stekt0.10.28.20.211.8
Lam, lår med mørbrad, rå0.10.25.80.211.7
Lam, lår, stek, rå0.10.26.10.211.8
Lam, lårstek med mørbrad, ovnsstekt0.10.37.60.212.3
Lam, mørbrad, rå006.70.111.9
Lam, mørbrad, stekt uten fett007.60.112.1
Lam, pinnekjøtt, rå005.20.211.5
Lam, ribbe, side med ben, rå0.10.25.10.121.3
Lam, sadel, rå0.10.260.211.3
Lam, ytrefilet, rå0.10.27.90.311.1
Lam, ytrefilet, stekt uten fett0.10.190.211.8
Lammefrikassé00.120.140.6
Lammerull00.14.40.131.1
Lammeskank0.10.26.10.211.8
Landbrød, halvstekt type, stekt0.20.11.80.1280.1
Lange, rå00.12.30.370.5
Languster0.10.11.80.1171
Lapper grunnoppskrift0.10.20.70.126.80.8
Lapskaus, lys, storfekjøtt, 10 % fett000.90.180.3
Larios Gin000000
Lasagne, med kjøttdeig00.10.90.190.6
Lasagne, med kjøttdeig, fryst, kjøpt0.10.10.80.1110.3
Laurbærblad, tørket00.421.700
ledig 540.20.11.10.3670
ledig 5550.40.21.90.31800
ledig ff0.20.11.20.1350
Lefse potet0.2020.150
Lemon curd00.10.10.118.60.5
Leskedrikk, kunstig søtet, drikkeklar000000
Lettmelk, 0,5 % fett, vitamin D, laktosefri00.10.1050.5
Lettmelk, 0,5-0,7 % fett, vitamin D, uspesifisert00.20.1040.6
Lettmelk, 0,7 % fett, økologisk00.20000.4
Lettmelk, 1,0 % fett, laktosefri00.10.1050.5
Lettmelk, 1,0 % fett, laktoseredusert00.20.1050.5
Lettmelk, 1,2 % fett, langtidsholdbar00.20.1050.5
Lettmelk, 1-1,2 % fett, uspesifisert00.20020.6
Lettmelk, uspesifisert00.20.1030.6
Lettrømme, 18 % fett00.20.1050.4
Lettrømme, 18 % fett, økologisk00.20.1050.4
Lettøl, lett, 2,5 vol-% alkohol000.7030
Lever, kylling, rå0.52.210.60.899535
Lever, lam, rå0.43.5140.5281114
Lever, rein, rå0.66.219.60.6220128
Lever, storfe, rå0.32.8100.7529200
Lever, svin, rå0.42.9110.681330
Lever, torsk, kokt0.10.52.60.216711
Lever, torsk, rå0.10.32.20.110743
Leverpostei, 3 prosent fett0.21.25.40.31226.4
Leverpostei, hermetisk0.20.94.30.12106
Leverpostei, med mindre fett0.214.90.227310
Leverpostei, ovnsbakt0.10.94.50.22407.6
Leverpostei, uspesifisert0.214.50.12187.2
Leverpølse av svin0.714.30.23013.5
Licor 43000000
Likør 21 prosent00000
Likør, 17 vol-% alkohol, fløtebasert00.10.1000.1
Likør, 35 vol-% alkohol000000
Likør, søt, 21 vol-% alkohol000000
Lillehammer Stabbursmat Fenalår0.10.46.90.4133.2
Lillehammer Stabbursmat Fårikålkjøtt0.10.24.90.111.7
Lillehammer Stabbursmat Kalv (hel skrott ca 100 kg)0.10.25.40.451.3
Lillehammer Stabbursmat Lam (ca 20 kg)0.10.25.50.201.9
Lillehammer Stabbursmat Pinnekjøtt0.10.38.8
Lillehammer Stabbursmat Ribbe0.50.25.5010.5
Lillehammer Stabbursmat Spekeskinker1.50.47.60.520
Lillehammer Stabbursmat Utegående gris (helskrott ca 80 kg)0.70.16.60.600
Lillehammer Stabbursmat Økologisk lam (ca 18 kg)0.10.25.50.201.9
Limabønner, smørbønner, tørr0.50.21.50.53950
Lime Juice Hermetisk000.2080
Lime Juice rå000.10100
Lime skall0.10.10.40.2130
Lime, rå000.2080
Limonade, med bringebær, kjøpt i kafé/bakeri000.1050
Limonade, med sitron, kjøpt i kafé/bakeri000.1060
Linfrø knuste0.20.21.40600
Linfrø, knuste1.60.23.10.5870
Linfrø, økologisk, Green Valley0.20.21.40600
Linfrøolje000000
Linfrøolje2000000
Linguine fersk0.20.110160
Linguine tørr00.120150
Linsemel0.50.32.80.6470
Linser0.90.22.60.54790
Linser, grønne og brune, kokte med salt000.20.190
Linser, grønne og brune, tørre0.40.32.20.91100
Linser, grønne, hermetiske000.40.1160
Linser, kokte0.20.110.2181
Linser, røde, hermetiske000.40.1210
Linser, røde/rosa, tørr0.50.11.50.42040
Litchi, rå00.10.60.1140
Lo Salt000000
Loff, fint brød (0-25 %), formstekt, kjøpt0.10.11.30.1220
Loff, fint brød (0-25 %), halvstekt, stekt0.20.11.20.1310
Loff, fint brød (0-25 %), kjøpt0.201.10.1220
Loff, fint brød (0-25 %), spiral, kjøpt0.20.11.30.1230
Loff, skummet melk, hjemmebakt0.20.11.20.1290.2
Loff, vann, hjemmebakt0.20.11.10.1280
Loganbær000.80.1260
Lollo salat000.20330
Lomre, rå0.20.14.30.2131
London Dry Gin000000
London Gin000000
Longan00.10.30
Lotusrot, rå0.20.20.40.3130
Lungemos, kjøpt0.10.120.121.3
Lupini0.60.22.20.43550
Lutefisk, kokt001.10.171
Lutefisk, tørr vare, rå001.10.170.9
Lynum Entrecote okse004031
Lynum Flatbiff okse00.15.50.461.4
Lynum Kjøttdeig00.24.20.331
Lynum Ribbe0.50.25.5010.5
Lynum Skinkesteik, nettet0.70.16.60.600
Lynum Spekeskinke1.50.47.60.520
Lynum Ytrefilet okse00.16.80.241.1
Lyr, rå00.11.90.231
Løk, gul/rød, norsk, rå000.20.1180
Løk, kokt000.10.190
Løk, sprøstekt0.10.11.30.4780
Løk, stekt0000.22
Løk, tørket0.50.111.61660
Løkpulver0.40.10.30.7640
Løksuppe, gratinert med ost og brød, hjemmelaget000.2060.1
Løksuppe, hjemmelaget000.1040
Lønnesirup0.11.30.10
Løpstikke000.60.1360
Løvetann0.20.30.80.2270
Løyrom0.80.81.40.21218
Mills Leverpostei, ovnsbakt0.10.94.10.13007
Potetlompe, potetlefse, kjøpt0.102.20.2210
Q Lettmelk, 0,5 % fett, vitamin D00.10.1050.5
Q Lettmelk, 1,0 % fett00.10.10110.5
Stabburet Leverpostei, hermetisk0.314.80.11907.3
Tine Lettmelk, 0,7 % fett, vitamin D00.20.1040.6
Tine Lettmelk, 1,0 % fett00.20000.6
NavnVitamin_B1 (mg)Vitamin_B2 (mg)Niacin(B3) (mg)Vitamin B6(mg)Folat (B9)(mcg)Vitamin B12(mcg)







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.