Gå til forsiden av matoppskrift.no

Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tabell som viser de forskjellige sporstoffer


Velg forbokstav for matvare

   2    7    A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z    Ø    Å    



Sorter med å klikke på overskrift.
Og ved å klikke på matvarenavnet kommer du rett til mer informasjon hos matoppskrift.no.
PS: Alle verdier er pr 100 gram spiselig matvare.
Kilder til verdier på ingredienser er bla disse i tillegg til mange produsenter:

Mattilsynet, Sosial og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2014
Den danske fødevarebanken
Det svenske livsmedel databasen
Canadian nutrient files
USDA sin nutrient database

Forklaringer

Les her om nærmere forklaringer på mengdeutregning av de forskjellige næringsstoffer
  1. Jern Jern (Fe) forekommer både som hemjern og ikke-hemjern i matvarene. Hemjern finnes bare i animalske matvarer, mens ikke-hemjern finnes både i animalske og vegetabilske matvarer. I denne tabellen er det ikke skilt mellom de to formene.Er en del av de røde blodlegemene som fører oksygen til cellene. Finnes i brød og korn, kjøtt og innmat, brunost og poteter.
  2. Kopper (mg) Innhold i milligram.
  3. Selen (mcg) Innhold i mikrogram
  4. Sink (mg) Innhold i milligram.


NavnJern(mg)Sink(mg)Selen(mcg)Kopper(mg)
Lakris, søt0.4010
Lakriskonfekt7.30.510.3
Laks, filet, gravet0.40.426
Laks, filet, ovnsstekt0.30.5330
Laks, filet, stekt i panne0.40.6350
Laks, oppdrett, rå0.30.5300
Laks, oppdrett, rå filet0.30.5300
Laks, oppdrett, rå skiver0.30.5300
Laks, oppdrett, skiver, kokt0.40.6360
Laks, oppdrett, skiver, stekt i fett0.40.6350
Laks, røkt (røkelaks)0.40.4300
Laks, vill, kokt0.50.5600
Laks, vill, rå0.40.4500
Laksepålegg, 70 % laks, i beger, type Stabbur-Laks0.30.4250
Lam1.92.540
Lam hjerne rå1.81.290.2
Lam hjerte rå4.61.9320.4
Lam kjøttdeig1.63.418.80.1
Lam nyrer rå6.42.2126.90.4
Lam, bogstek, rå1.33.430.1
Lam, fett fra lammekjøtt, rå0.60.640
Lam, flatbiff, rå1.92.540
Lam, fårikålkjøtt, rå1.33.330.1
Lam, grytekjøtt, rå1.33.740.1
Lam, indrefilet, rå1.92.530.1
Lam, kotelett og sadel, kjøtt med fettrand1.2260.1
Lam, kotelett og sadel, kjøtt uten fettrand, rå0.71.3160
Lam, kotelett, stekt2.43.140.1
Lam, lår med mørbrad, rå1.53.140
Lam, lår, stek, rå1.63.240
Lam, lårsteik med mørbrad, ovnsstekt2.64.660.1
Lam, ribbe, side med ben, rå1.12.830.1
Lam, sadel, rå1.82.330.1
Lam, ytrefilet, rå2.62.140
Lammefrikassé1.11.920
Lammerull2.62.700.1
Lammeskank1.63.240
Landbrød, halvstekt type, stekt1.50.910.2
Lange Brune Ris, økologisk, Green Valley1.5223.40.3
Lange, rå0.20.4300
Languster0.74.1802.2
Lapper grunnoppskrift10.87.50.1
Larios Gin0.200
Lasagne med kjøttdeig0.71.420.1
Lasagne med kjøttdeig, fryst, kjøpt0.60.820.1
Laurbær433.72.80.4
Laurbærblad, tørket433.730.4
Lefse potet1.10.500.2
Lemon curd0.60.34.40
Leskedrikk, kunstig søtet, drikkeferdig00
Lettmelk, 0,7 % fett, D-vitamin beriket00.410
Lettmelk, 1,0 % fett00.630
Lettmelk, 1,2 % fett00.410
Lettmelk, 1,2 % fett, laktosefri00.420
Lettmelk, ekstra lett, med vit D, 0,5 % fett00.410
Lettmelk, ekstra lett, med vit D, uspesifisert00.410
Lettmelk, laktosefri, med vitamin D, 0,7 % fett00.410
Lettmelk, laktoseredusert, 1,2 % fett00.410
Lettmelk, langtidsholdbar, 1,5 % fett00.410
Lettmelk, uspesifisert00.410
Lettrømme, 20 % fett0.10.310
Lettøl, lett, 2,5 vol-% alkohol0000
Lever, kylling, rå9.23.70.5
Lever, lam, rå9.63.9248.7
Lever, rein, rå172.4377.2
Lever, storfe, rå7.43.8154.1
Lever, svin, rå18.78.7460.6
Lever, torsk, kokt42.1330.7
Lever, torsk, rå1.71.2800.4
Leverpostei6.23.3210.2
Leverpostei, 3 % fett8.32.7220.4
Leverpostei, hermetisk6.52.1150.6
Leverpostei, med mindre fett6.63.3180.2
Leverpølse av svin6.42.3580.2
Licor 430000
Likør, 17 vol-% alkohol, fløtebasert0.10.200
Likør, 35 vol-% alkohol0000
Likør, søt, 21 vol-% alkohol0.1000
Lillehammer Stabbursmat Fenalår3.94.1120.2
Lillehammer Stabbursmat Fårikålkjøtt1.33.330.1
Lillehammer Stabbursmat Kalv (hel skrott ca 100 kg)23.460
Lillehammer Stabbursmat Lam (ca 20 kg)1.33.740.1
Lillehammer Stabbursmat Pinnekjøtt2.4550.1
Lillehammer Stabbursmat Ribbe11.990
Lillehammer Stabbursmat Spekeskinker1.42.4190.2
Lillehammer Stabbursmat Utegående gris (helskrott ca 80 kg)12.160.1
Lillehammer Stabbursmat Økologisk lam (ca 18 kg)1.33.740.1
Lillet Blanc0.300.10
Lima7.52.870.7
Limburger0.12.114.50
Lime Juice Hermetisk0.20.10.10
Lime Juice rå0.10.10.10
Lime skall0.70.2
Lime, rå0.60.100.1
Limonade000
Linfrø knuste8.27.821.2
Linfrø, hele5.74.331.2
Linfrø, økologisk, Green Valley8.27.821.2
Linfrøolje000
Linfrøolje2000
Linguine fersk11300
Linguine tørr0160
Linsemel9.83.98.90.9
Linser93.68.20.8
Linser Røde_tørre7.43.601.3
Linser, grønne og brune, kokte med salt4.41.5410.4
Linser, grønne og brune, tørre11.13.91051
Linser, grønne, hermetiske1.40.417
Linser, kokte3.31.32.80.2
Linser, røde, hermetiske1.60.420
Litchi, rå0.30.110.2
Livarot0.45.68.70.1
Lo Salt0.30.100.1
Lodde0.91.636.50.1
Loff, hvitt brød, formstekt, kjøpt10.830.2
Loff, hvitt brød, halvstekt type, stekt1.10.620.1
Loff, hvitt brød, kjøpt10.940.1
Loff, hvitt brød, sk melk11.140.1
Loff, hvitt brød, spiral, kjøpt1.10.830.1
Loff, hvitt brød, vann0.90.930.1
Loganbær0.60.30.1
Lollo salat0.40.300
Lompe, potetlefse, potetlompe, kjøpt1.10.610.1
Lomre, rå0.10.3400
London Dry Gin0.200
London Gin0.200
Longan0.10
Lotusrot1.20.410.3
Lungemos, kjøpt1.8010
Lupini4.44.88.21
Lutefisk, kokt0.20.3190
Lutefisk, tørr vare, rå0.10.2130
Lynum Entrecote okse2480
Lynum Flatbiff okse2.3460
Lynum Kjøttdeig1.83.870
Lynum Ribbe11.990
Lynum Skinkesteik, nettet12.160.1
Lynum Spekeskinke1.42.4190.2
Lynum Ytrefilet okse2.14.270
Lyr, rå0.10.3300
Lys lapskaus, storfekjøtt 10% fett1.11.920
Lysing0.30.932.10
Løk, kokt0.40.200
Løk, norsk, rå0.40.200
Løk, stekt0.30.20
Løk, tørket1.61.950.4
Løkpulver2.62.32.10.2
Lønnesirup1.20.70.60.1
Løpstikke0.50.300
Løvetann3.10.40.50.2
Løyrom0.82.590
NavnJern(mg)Sink(mg)Selen(mcg)Kopper(mg)






Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.