Oppskrifter på syltetøy, marmelade og gele.



Frukt og bær er verdifull mat - i mange tilfeller er jo maten rett og slett gratis. Men disse produktene har, som vi vet, begrenset holdbarhet. De kan mugne, gjære eller råtne dersom vi ikke tar hånd om dem temmelig raskt etter innhøstingen. Sylting er en god og forholdsvis lettvint måte å oppbevare bær og frukt på. Vi kan lage syltetøy av alle dyrkede frukt- og bærslag og av alle spiselige ville bær. Vi kan sylte hvert bærslag alene eller ofte med fordel blande to eller flere slag.

Jordbær

Gode blandinger kan f.eks. være:

  • Rips og bringebær
  • Rips og solbær
  • Hyllebær og bjørnebær
  • Hyllebær og epler
  • Plommer og bringebær
  • Tyttebær og epler
  • Pærer, plommmer og epler, like deler av hvert
Ved sylting ønsker vi å få et holdbart syltetøy som mest mulig minner om friske varer både i smak og utseende. Skal vi oppnå dette, må vi koke frukten så den blir gjennomkokt, slik at mugg- og gjærsopp blir drept. Men kok ikke syltetøyet mer enn nødvendig - og spesielt ikke etter at sukkeret er hatt i. Syltetøy som blir kokt lenge med sukker, blir mørkt og får en stram, sterk smak som minner lite om frisk frukt og bær. Oppbevares syltetøyet i krukker, ikke hermetisk lukket, må vi bruke fra 600 - 800g sukker pr. kg frukt eller bær for holdbarhetens skyld. Ønsker vi å bruke mindre sukker, må vi bruke konserveringsmiddel, 1 ts sorbinsyre eller 1/2 ts natriumbensoat pr. kg bær eller frukt. Men vi vet jo at forbruket av sukker er alt for stort her i landet, derfor er det viktig å bli sitt eget sukkerforbruk bevisst; - også når en sylter, safter o.l. Og smaken på sukker er en vanesak, - bruker en søtt syltetøy til daglig, synes en at det skal være slik. Derfor er det viktig å venne seg til at maten ikke skal smake så søtt.






Snarsylting

Det er om å gjøre å få gjennomkokt bærene raskest mulig. Derfor bør en ikke lage for store porsjoner om gangen, helst ikke over 4 kg. Vi gir bærene et oppkok, helst under lokk. Rør av og til. Rør sukkeret i - og gi det hele et raskt oppkok igjen. Fyll syltetøyet straks på helt rene, varme hermetikkglass. Det er viktig for holdbarheten av dette syltetøyet at arbeidet med påfyllingen går raskt og at syltetøyet hele tiden blir holdt på kokepunktet. Fyll glassene helt fulle så det blir minst mulig luft under lokket, men la det ikke renne over. Lukk glassene med en gang etter hvert som de blir fylt. Pass på at kanten er ren. Legg på gummiring og lokk - og skru metallringen og kjenne om lokket sitter fast.

Gresskar

Sursylting av grønnsaker

Å legge ned grønnsaker i eddiklake, tilsatt forskjellige krydder, er en god måte å oppbevare forskjellige grønnsaker på. De får en frisk smak, og virker appetittvekkende. De grønnsakene som særlig passer til å oppbevare i sur lake, er agurker, gresskar, sylteløk, grønne tomater, rødbeter og forskjellige andre grønnsaker i pickles-blanding (blomkål, aspargesbønner, gulrøtter mm). Her er det viktig å bruke god eddik, og det vanligste er å bruke den som holder 7%. De forskjellige lakene kan også være ypperlige tilsetninger i forskjellige salatdressinger.

Marmelade

Mange bruker ordene marmelade og syltetøy om hverandre men skal man være riktig så er marmelade mer fast i konsistensen enn syltetøy. I marmelade så moses frukten/bær godt slik at det ikke er hele stykker av frukten i marmeladen.
Man kan og ved marmelade blande flere typer bær/frukt sammen. Ved mosing av massen så koker man først frukt/bær bitene i 10 minutter før de kjøres gjennom en kvern, kjøkkenmaskin ol. Så kokes det opp på vanlig måte med sukker og evt. tilsetningsstoffer. Fylles på glass som for syltetøy.

Gele

Ved gele brukes det fruktsaft som er silt. Det er viktig å ha frukt/bær med høyt pektininnhold pga stivning. Som feks rips, stikkelsbær, solbær eller druer. Man kan og tilsette sitronsyre eller saft.

Man renser og kutter opp frukten og skyller den godt. La frukten koke med lite vann under lokk på svak varme. Skal bare være akkurat mør. Koker den i stykker blir saften uklar. Hen så i ett klede til drypping. Den avsilte saften måles og kokes opp med sukker. Tilsett pektin og sitronsyre etter oppskrift. Saften skal koke til geleprøven viser at den er ferdig:

Geleprøven

Ha litt syltetøy på en kald tallerken og la det avkjøle litt. Skyv fra kanten og innover med en kald skje. Overflaten / hinnen skal rynke seg. man kan og dra fingertuppen gjennom saften og det skal ikke løpe sammen etterpå.





Noen gode oppskrifter med bilde


Prøv også Jordbær- og bananmarmelade.Jordbær- og bananmarmelade.
Denne retten har 203,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stikkelsbærsyltetøy hjemmelaget.Stikkelsbærsyltetøy hjemmelaget.
Denne retten har 192,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplegele fra Kjetil.Eplegele fra Kjetil.
Denne retten har 36,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ripsgele.Ripsgele.
Denne retten har 186,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotmarmelade 2.Gulrotmarmelade 2.
Denne retten har 168,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dronningsyltetøy med et hint av lime.Dronningsyltetøy med et hint av lime.
Denne retten har 138,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitrusmarmelade med whisky.Sitrusmarmelade med whisky.
Denne retten har 169,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Plommesyltetøy med kanelstang.Plommesyltetøy med kanelstang.
Denne retten har 127,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kirsebærsyltetøy 3.Kirsebærsyltetøy 3.
Denne retten har 142,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eple- og plommemarmelade-2.Eple- og plommemarmelade-2.
Denne retten har 142,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Morellmarmelade med banan, lime og vanilje.Morellmarmelade med banan, lime og vanilje.
Denne retten har 203,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blåbærsyltetøy rått.Blåbærsyltetøy rått.
Denne retten har 82,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbrasyltetøy med hyll.Rabarbrasyltetøy med hyll.
Denne retten har 144,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dronningsyltetøy fra Freia.Dronningsyltetøy fra Freia.
Denne retten har 110,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bringebærsyltetøy med lakris.Bringebærsyltetøy med lakris.
Denne retten har 184,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





De mest populære sylteoppskriftene

Verdier pr 100 gr
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)
Rognebærgelé5233.657.90.10
Gresskarsyltetøy4.8Oppskriften har bilde225.455.70.40.1
Rognebærgele 24.823.730.60.5
Tyttebærgelé4.5134.631.40.40.3
Bringebærmarmelade4.5210500.60.4
Cocktailbær4.5109.122.80.50
Sursyltede nyper4.5114.426.40.30.2
Eplegele fra Kjetil4.5Oppskriften har bilde36.37.80.20.2
Rabarbramarmelade med kvann4.5147.2350.50.1
Tomatmarmelade4.5Oppskriften har bilde200.248.90.40.1
Jordbærmarmelade4.5217.253.50.20.1
Aprikosmarmelade med appelsiner4.5182.444.40.50.1
Dronningsyltetøy 24.5160.236.90.70.4
Rått multesyltetøy4.5116.223.41.30.9
Tyttebærsyltetøy med epler4.5122.328.30.40.3
Krydret pæresyltetøy med ananas4.5136.2320.40.1
Stikkelsbær, kiwi og druemarmelade4.5Oppskriften har bilde142.933.60.50.3
Jordbærmarmelade med balsamico og svart pepper4.5Oppskriften har bilde150.536.20.40.2
Bringebærsyltetøy med stjerneanis4.5Oppskriften har bilde104.322.90.90.3
Konjakkssyltede tyttebær4.5Oppskriften har bilde185.442.40.30.2
Plommesyltetøy enkelt4.5Oppskriften har bilde106.725.50.40.1
Hjemmelagd fikenmarmelade4.5Oppskriften har bilde132.531.50.40.2
Krydret rabarbragelé4.5Oppskriften har bilde172.140.70.60.1
Rognebærgelé med eple4.5Oppskriften har bilde166.541.20.10
Jordbærsyltetøy med Sukrin4.4Oppskriften har bilde29.35.60.40.2
Tyttebær gele 24.3345.40.50.5
Rognebærgele 34.2201.9500.10
Rips-/solbærgelé4.236.45.10.90.7
Multesyltetøy4.3Oppskriften har bilde111221.30.9
Gresskarmarmelade 14.2Oppskriften har bilde129.231.40.70.1
Bitter appelsinmarmelade4.2156.438.50.20
Ripsgelé 24.241.85.40.90.9
Stikkelsbærgelè4.1314.60.70.5
Rørte bringebær4.1151.935.30.70.3
Blåbærsyltetøy4.1Oppskriften har bilde132.428.80.80.7
Blåbærsyltetøy rått4Oppskriften har bilde8315.80.90.8
Bjørnebærgele hjemmelagd4117.224.710.7
Rognebær- og eplegelé4Oppskriften har bilde19.84.20.10.1
Rognebærsyltetøy4285.771.400
Ripsgelé 34179.341.70.60.6
Krydret eplemos4125.2300.20.2
Myntegele4184.245.40.20.1
Ripsgelé 44399.810000
Kvedemarmelade4235.657.60.20.2
Aprikosmarmelade med konjakk4265.553.11.10.2
Krekling (Krøkebær)- og tyttebærgelé4184.544.30.30.3
Rask kirsebær-ripsmarmelade4164.638.60.60.4
Bjørnebærsyltetøy med gin4Oppskriften har bilde220.549.50.70.2
Jordbær- og rabarbrasyltetøy4Oppskriften har bilde141.633.50.50.1
Eplesyltetøy med kanel4Oppskriften har bilde48.810.20.30.2
Syltet Gresskar med chili4Oppskriften har bilde142.9350.60.1
Sitrusmarmelade4187.345.70.40.1
Eplesyltetøy med syltesukker4Oppskriften har bilde16740.90.20.1
Marmelade av gule tomater4Oppskriften har bilde117.228.30.40.1
Solbærsyltetøy med pærer og kanel4Oppskriften har bilde181.542.20.60.4
Krydret tyttebærsyltetøy med rødvin4Oppskriften har bilde165.133.30.30.2
Rabarbramarmelade med ingefær4Oppskriften har bilde202.648.90.50.1
Ripssyltetøy3.9176.239.90.80.8
Syltetøy uten sukker3.934.96.80.50.2
Hjemmelaget plommesyltetøy3.9Oppskriften har bilde117.628.20.40.1
Aroniasyltetøy3.9167.337.60.30
Tyttebærsyltetøy 23.9145.233.90.40.4
Kirsebærsyltetøy 33.9Oppskriften har bilde142.334.70.50
Plommemarmelade3.7159.338.80.30.1
Eple- og rognebærsyltetøy3.7186.945.90.20.1
Ripsgele3.6Oppskriften har bilde186.643.40.60.6
Nypemos3.6108.324.10.40.3
Eplegelé3.6Oppskriften har bilde156.538.20.20.1
Eplesyltetøy3.6102.824.40.20.2
Rabarbrasyltetøy3.5Oppskriften har bilde64.613.80.60.1
Eple-pære- og plommesyltetøy3.5141.733.80.30.1
Marmelade med kvann og moreller3.5204.850.10.40.1
Syltede små tomater3.523.64.70.40.2
Plommesyltetøy med kanel og anis3.5Oppskriften har bilde239.246.724.4
Tranebærgele(tyttebærgele)3.5Oppskriften har bilde28.540.40.1
Dronningsyltetøy3.5Oppskriften har bilde81.1160.90.6
Kvede-gelé3.571.115.30.40.5
Kvedesyltetøy3.515136.10.30.3
Syltetøy av plommer, pærer og epler3.5141.733.80.30.1
Kirsebærsyltetøy 23.5158.6390.40
Krydret plommesyltetøy3.5Oppskriften har bilde12929.80.60.2
Blåbærsyltetøy 23.4Oppskriften har bilde110.122.90.80.8
Stikkelsbærsyltetøy3.4175.441.80.40.3
Jordbærsyltetøy3.4148.435.80.30.1
Bringebærsyltetøy3.4139.532.10.80.3
Appelsinmarmelage fra Åsnes3.30
Multesyltetøy 33.3147.131.71.10.8
Solbærsyltetøy 23.3213.751.90.30.2
Pæresyltetøy3.3Oppskriften har bilde103.623.30.40.1
Jordbærsyltetøy 23.2Oppskriften har bilde230.156.60.20.1
Krydret tyttebærsyltetøy3.2135.331.50.40.3
Rabarbrasyltetøy fra Gloppen3.20
Tyttebærsyltetøy3.1178.641.80.50.4
Kirsebærsyltetøy3.1162.839.90.40
Kryddergelé3143.434.80.20.1
Marmelade med kanelstang3189.646.70.30
Multesyltetøy 23151.532.91.10.8
Myntegelé av friske blad3201.2500.10
Rabarbrasyltetøy med jordbær399.422.40.60.2
Rognebærmos3101.424.70.10.1
Solbærsyltetøy3178.742.10.60.4
Stikkelsbærgelé 13182.743.80.40.3
Rå aprikosmarmelade3172.540.610.2
Sommersyltetøy3164.438.40.60.4
Urtegelé3213.253.200
Aprikos- og plommesyltetøy3208.650.60.60.2
Melon- og ferskensyltetøy3200.7411.23.3
Nypegelé3101.723.70.30.2
Rabarbra marmelade3196.847.10.60.1
Tranebærsyltetøy3138.432.90.20
Syltetøy snarkokt30
Frysetøy357.910.810.4
Blokkebærgelé343.66.30.80.8
Tyttebær- og kreklinggelé338.46.10.60.5
Rabarbra-og ingefærsyltetøy3237.157.80.40.1
Henkogte pærer (hermetiserte)365.214.20.30.1
Bjørnebær syltetøj3168.739.10.90.3
Oxfordmarmelade3160.539.80.20
Alliansesyltetøy3Oppskriften har bilde111.424.30.80.6
Appelsinmarmelade3153.437.20.40.1
Blåbærsyltetøy 33Oppskriften har bilde167.538.40.60.6
Grapefruktmarmelade3125.430.80.30
Jordbær-rabarbra marmelade3151.736.20.50.1
Ananas- og rabarbrasyltetøy3199.944.811.5
Søtt Amlasyltetøy (Amla Chhunda)3248.960.40.40.3
Dronningsyltetøy 1318443.40.60.4
Rognebærsyltetøy fra Gloppen30
Grapefrukt marmelade Eldre oppskrift3176.943.90.10
Whisky marmelade3170.841.20.30
Stikkelsbærgelé 23115.426.70.50.4
Syltet Gresskar3Oppskriften har bilde149.836.80.50
Rognebær syltetøy med pærer3204.649.90.20
Hyllbærgele3181.442.90.30.2
Ripsgelé fra Aust Agder349.86.41.21.1
Gulrotmarmelade fra Sogn3134.532.30.40.1
Gulrotmarmelade319447.40.30.1
Krydderpærer387.2190.40.3
Kryddersquash36514.210.4
Kryddergresskar362.613.90.80.3
Krydret tyttebærsyltetøy 13308.676.700
Krydderferskener382.818.20.70.4
Aprikosmarmelade327464.91.40.3
Sitrusmarmelade 73176.843.90.10
Rognebærmarmelade3163.840.40.10.1
Stivt solbærsyltetøy3196470.40.3
Syltede kumquats3106.620.71.70.8
Enkel appelsinmarmelade3160.738.90.60.1
Plommesyltetøy med epler og pærer3141.733.80.30.1
Vintermarmelade385.919.40.60.1
Jordbær-bringebærmarmelade3154.336.60.50.2
Rårørte tyttebær3196.746.90.40.3
Råsyltede tyttebær3162.8380.50.4
Jordbær/rabarbra marmelade m/ mynte3147.634.70.60.2
Kirsebær syltetøy av sure bær3162.539.90.40
Syltet kirsebær med rom sukkerfri341.17.90.50
Jordbær gele3189.447.20.10
Sommersyltetøy med bringebær3Oppskriften har bilde131.830.10.80.4
Gulrotmarmelade 13137.832.90.50.1
Gulrotmarmelade 23Oppskriften har bilde168.840.90.40.1
Appelsinmarmelade 2310023.80.50.1
Dronningsyltetøy fra Freia3Oppskriften har bilde110.423.80.80.5
Gresskarsmør384.519.50.80.1
Dansk Gresskar Marmelade3164.940.20.60.1
Gresskar med ingefær3170.741.90.50.1
Gresskar med kirsebær3150.136.70.60
Stikkelsbærsyltetøy hjemmelaget3Oppskriften har bilde192.145.90.50.3
Rabarbramarmelade med kardemomme og vanilje3Oppskriften har bilde208.950.40.50.1
Rabarbrasyltetøy med hyll3Oppskriften har bilde144.433.20.90.2
Bringebær-, lime- og lakrissyltetøy3Oppskriften har bilde149.834.80.80.3
Bringebærcurd3Oppskriften har bilde177.5272.36.2
Chorizo- og tomatmarmelade3Oppskriften har bilde172.833.82.62.9
Rørte tyttebær med gin3Oppskriften har bilde149.628.80.50.4
Appelsinmarmelade med Earl Grey3Oppskriften har bilde204.149.80.50.1
Appelsinmarmelade med vanilje og sitron3Oppskriften har bilde9121.20.60.1
Aprikosmarmelade med blåbær og timian3Oppskriften har bilde161.636.71.30.4
Bjørnebærmarmelade med fioler3Oppskriften har bilde20748.90.90.3
Bjørnebærsyltetøy 23Oppskriften har bilde167.438.60.90.3
Blodgrapefrukt- og klementinmarmelade3Oppskriften har bilde19247.20.40.1
Blåbærsyltetøy med syltesukker3Oppskriften har bilde181.141.80.60.6
Bringebær/kokos-syltetøy med fryste bær3Oppskriften har bilde174.338.60.70.9
Druemarmelade av grønne druer3Oppskriften har bilde364.891.100
Eple- og plommemarmelade-23Oppskriften har bilde142.134.50.20.1
Fikenmarmelade3Oppskriften har bilde254.959.41.40.4
Grunnoppskrift gelé3Oppskriften har bilde209.952.40.10
Jordbærsyltetøy med fryste bær3Oppskriften har bilde187.745.90.30.1
Kiwisyltetøy3Oppskriften har bilde180.942.60.50.6
Nypemarmelade3Oppskriften har bilde148.736.60.10
Plommemarmelade med syltesukker3Oppskriften har bilde165.8380.40.1
Ripssyltetøy med syltesukker3Oppskriften har bilde20948.80.60.6
Rotfruktmarmelade med timian3Oppskriften har bilde145.734.80.50.1
Rumtopfsyltetøy3Oppskriften har bilde208.345.20.50.3
Rødbetgelé3Oppskriften har bilde44.17.31.90.2
Solbærsyltetøy 33Oppskriften har bilde16336.80.80.6
Stikkelsbær-, kiwi- og vindruesyltetøy3Oppskriften har bilde181.343.50.40.3
Tindvedsyltetøy3Oppskriften har bilde1323300
Tomatmarmelade 23Oppskriften har bilde132.731.60.50.2
Tradisjonelt tyttebærsyltetøy3Oppskriften har bilde155.535.80.50.5
Brødskive med ripsgele3Oppskriften har bilde129.327.50.90.9
Plommesyltetøy 23Oppskriften har bilde155.537.80.30.1
Plommechutney med rødløk3Oppskriften har bilde10725.30.40.1
Tyttebær- og appelsinmarmelade3Oppskriften har bilde164.139.30.40.2
Hjemmelaget appelsinmarmelade3Oppskriften har bilde114.927.60.50.1
Bringebærsyltetøy 23Oppskriften har bilde104.322.90.90.3
Rørte jordbær3Oppskriften har bilde98.3230.40.2
Stikkelsbærsyltetøy 23Oppskriften har bilde110.124.60.60.5
Fruktsyltetøy3Oppskriften har bilde122.9290.30.1
Løksyltetøy3Oppskriften har bilde61.96.91.13
Morellsyltetøy3Oppskriften har bilde98.923.40.70.1
Nyrørte tyttebær3Oppskriften har bilde136.431.10.50.4
Plommesyltetøy med kanel og anis 23Oppskriften har bilde165.825.42.65.4
Rabarbrasyltetøy enkelt3Oppskriften har bilde117.226.80.70.2
Jordbærsyltetøy 33Oppskriften har bilde62.813.90.50.2
Solbærsyltetøy 43Oppskriften har bilde12025.410.8
Lemon curd 33Oppskriften har bilde247.731.2312.1
Mangochutney med tranebær3Oppskriften har bilde61.413.40.70.2
Eplemos med timian3Oppskriften har bilde16339.70.20.1
Kreolsk appelsinmarmelade3Oppskriften har bilde20.13.90.50
Sommerfrisk jordbær- og plommemarmelade3Oppskriften har bilde22846.91.63.4
Squashmarmelade3Oppskriften har bilde120.728.90.80.1
Syltetøy i mikrobølgeovnen3Oppskriften har bilde185.244.60.50.2
Tindved, ingefær og mørk muscovadosyltetøy3Oppskriften har bilde140.43500
Tomat- og eplemarmelade med chili3Oppskriften har bilde140.333.50.40.2
Tomatmarmelade med rosmarin3Oppskriften har bilde132.531.10.60.2
Tomatmarmelade som varmer3Oppskriften har bilde206.650.50.40.1
Mormor Ruths salatsolbær3Oppskriften har bilde219.151.70.70.5
Stikkelsbærmarmelade3Oppskriften har bilde216.4520.40.3
Klementinmarmelade3Oppskriften har bilde177.443.20.40.1
Fikenmarmelade av ferske fikener3Oppskriften har bilde115.826.70.60.2
Lime- og ingefærmarmelade3Oppskriften har bilde16539.80.40.2
Limemarmelade3Oppskriften har bilde190.847.30.10
Luksusjordbærsyltetøy3Oppskriften har bilde189.343.80.30.1
Melon- og sitrusmarmelade3Oppskriften har bilde21653.30.40
Mojitomarmelade3Oppskriften har bilde176.4410.60.2
Morellmarmelade med banan, lime og vanilje3Oppskriften har bilde203.349.90.40.1
Morellsyltetøy med Campari3Oppskriften har bilde221.8530.40
Papaya-/ bringebærsyltetøy3Oppskriften har bilde149.235.40.60.2
Paprika-bringebærmarmelade3Oppskriften har bilde170.7410.60.2
Pasjonscurd3Oppskriften har bilde296.246.9310.6
Persikomarmelade med hvitvin og vanilje3Oppskriften har bilde156.736.50.60.2
Ferskenmarmelade med mynte3Oppskriften har bilde184.644.60.50.2
Physalismarmelade3Oppskriften har bilde162.838.30.80.3
Plommesyltetøy med mandler3Oppskriften har bilde235.1530.81.3
Plommesyltetøy med solbær eller rips3Oppskriften har bilde198.744.90.91.3
Pomelo- og appelsinmarmelade3Oppskriften har bilde168.441.30.30.1
Rabarbra, vanilje og timutpeppersyltetøy3Oppskriften har bilde116.427.30.50.1
Sitronmarmelade med pepper og basilikum3Oppskriften har bilde194.746.40.90.2
Sitrus- og karamellmarmelade3Oppskriften har bilde130.230.70.70.1
Sitrusmarmelade med safran3Oppskriften har bilde105.424.50.70.1
Smaken av sommer på glass3Oppskriften har bilde19646.90.40.3
Sol på glass3Oppskriften har bilde189.6460.50.2
Solbærsyltetøy med rosiner3Oppskriften har bilde195450.90.6
Kirsebærmarmelade3183.645.20.40
Gulrot- og sitronmarmelade med mynte3192.4470.30.1
Syltetøy av vannmelon og jordbær3Oppskriften har bilde158.738.80.40.1
Appelsin og Earl Grey marmelade3Oppskriften har bilde204.149.80.50.1
Sitron-lavendel marmelade3Oppskriften har bilde21351.60.50.2
Sitron-pepper-basilikum marmelade3Oppskriften har bilde194.846.40.90.2
Rabarbramarmelade3Oppskriften har bilde197.447.70.50.1
Rabarbra- og jordbærsyltetøy3Oppskriften har bilde208.650.70.40.1
Bringebær- og kokossyltetøy23Oppskriften har bilde149.832.60.80.7
Bringebærsyltetøy med ingefær og lime3Oppskriften har bilde137.831.70.80.3
Cumberland syltetøy3Oppskriften har bilde214.650.80.60.5
Dronningsyltetøy med syltesukker3Oppskriften har bilde180.342.40.60.3
Dronningsyltetøy med et hint av lime3Oppskriften har bilde138.131.40.70.4
Eple- og plommemarmelade3Oppskriften har bilde153.2370.30.1
Eple-appelsinmarmelade3Oppskriften har bilde170.641.70.30.1
Eplegelé med calvados3Oppskriften har bilde43.47.50.20.1
Eplesyltetøy med ingefær3Oppskriften har bilde145.335.20.20.1
Fennikel- og pæremarmelade3Oppskriften har bilde130310.30.1
Fersken-Melbasyltetøy3Oppskriften har bilde156.236.90.70.2
Gelé laget på juice/vin3Oppskriften har bilde174.331.20.10
Gelé til kjøtt3Oppskriften har bilde210.352.500
Granateple-appelsinmarmelade3Oppskriften har bilde198.9480.60.2
Grapefrukt- og ananasmarmelade3Oppskriften har bilde251.262.30.20
Grapefruktmarmelade med jordbær3Oppskriften har bilde252.262.30.30.1
Grunnoppskrift syltetøy3Oppskriften har bilde157.536.80.70.3
Jamaica Marmelade3Oppskriften har bilde180.6380.50.1
Jordbær- og bananmarmelade3Oppskriften har bilde203.349.70.30.1
Jordbær- og kakaonibssyltetøy3Oppskriften har bilde182.1400.71.8
Jordbær/bringebær-syltetøy med fryste bær3Oppskriften har bilde16238.70.50.2
Jordbær-kiwimarmelade med grønne pepperkorn3Oppskriften har bilde152.536.20.40.3
Jordbærsyltetøy med syltesukker3Oppskriften har bilde204.650.10.30.1
Jordbærsyltetøy balsamico3Oppskriften har bilde187.944.60.30.1
Jordbærsyltetøy med lavendel3Oppskriften har bilde183.943.90.20.1
Jordbærsyltetøy med Sambuca3Oppskriften har bilde161.4370.30.1
Jordbærsyltetøy med sitron og mynte3Oppskriften har bilde142340.40.2
Kirsebærmarmelade med mørk sjokolade3Oppskriften har bilde219.350.40.61.1
Klementin- og gulrotmarmelade3Oppskriften har bilde203.249.40.50.1
Jordbær- og rabarbramarmelade3Oppskriften har bilde151.736.20.50.1
Jordbærsyltetøy med stjerneanis3Oppskriften har bilde138.833.30.40.2
Nyperosemarmelade3194.448.600
Krydret eple-pære-plommemarmelade30
Sitrusmarmelade/syltetøy3356.60.90.1
Kirsebær i krydder-eddik382.219.60.50
Kirsebær med gresskar eller melon3150.136.70.60
Kirsebær syltetøy 13158.6390.40
Kirsebær-fersken syltetøy3150.536.60.50.1
Kirsebær-rips allianse3158.837.20.60.4
Blandet sitrusmarmelade3Oppskriften har bilde192.346.90.40.1
Blandingsmarmelade3Oppskriften har bilde182.244.70.30
Bringebær- og kokossyltetøy3Oppskriften har bilde188.842.90.60.5
Bringebærsyltetøy med syltesukker3Oppskriften har bilde195.746.80.60.2
Bringebærsyltetøy med hele bær3Oppskriften har bilde213.851.50.60.2
Bringebærsyltetøy med lakris3Oppskriften har bilde18444.40.40.2
Forfriskende eplegele338.98.30.20.2
Søt og syrlig sitrusmarmelade3142.533.60.60.1
Marmelade av appelsin og granateple3156.335.810.6
Rabarbracurd3Oppskriften har bilde146.521.81.95.3
Bringebærsyltetøy med stjerneanis og timian3Oppskriften har bilde159.437.10.80.3
Syltetøy med bringebær og gulrot3Oppskriften har bilde134.331.30.60.2
Appelsinmarmelade med ingefær3Oppskriften har bilde21452.40.50.1
Blandingsmarmelade med gulrøtter3Oppskriften har bilde214.351.80.70.1
Sitrusmarmelade-23Oppskriften har bilde234.9580.30
Sitrusmarmelade med banan3Oppskriften har bilde191.645.60.80.2
Sitrusmarmelade med whisky3Oppskriften har bilde169.239.40.50.1
Ananas-kokos-rommarmelade3Oppskriften har bilde206.540.60.52.8
Appelsincurd enkel3Oppskriften har bilde355.2462.517.9
Appelsingelé enkel3Oppskriften har bilde160.539.30.30
Appelsinmarmelade med sjokolade3Oppskriften har bilde170.734.81.12.1
Appelsinmarmelade med vin og pistasjnøtter3Oppskriften har bilde192.340.40.91
Aprikos-appelsinmarmelade3Oppskriften har bilde212.546.41.32
Aprikossmør3Oppskriften har bilde201.433.32.26.4
Bananmarmelade3Oppskriften har bilde175.838.611.3
Bjørnebærsyltetøy3Oppskriften har bilde145.632.910.4
Jordbærmarmelade med sitrongress3Oppskriften har bilde91.221.10.50.2
Bringebær- og ripssyltetøy3Oppskriften har bilde91.118.510.6
Rørte bringebær ny3Oppskriften har bilde6211.910.4
Ripssyltetøy ny3Oppskriften har bilde123.725.811
Bringebærsyltetøy fra Sogn og Fjordane3Oppskriften har bilde129.529.60.80.3
Bringebær- og jordbærsyltetøy3Oppskriften har bilde105.223.90.60.2
Druegelé2.870.6160.70.2
Rabarbrasyltetøy 22.8Oppskriften har bilde16138.30.50.1
Rørte blåbær med Sukrin2.7Oppskriften har bilde415.90.80.7
Plommesyltetøy2.7150.336.40.40.1
Solbærgelé2.5171.6400.60.5
Rørte tyttebær2.5164.438.40.50.4
Hermetisering av frukt og bær2.50
Plommesyltetøy med kanelstang2.5Oppskriften har bilde127.330.30.40.1
Eplemarmelade med smak av karamell2.5Oppskriften har bilde146.435.70.20.1
Pæremarmelade med safran og chili2.3Oppskriften har bilde185.744.70.20.1
Eplemarmelade2Oppskriften har bilde16740.90.20.1
Syltetøy, grunnoppskrift2Oppskriften har bilde175.741.50.70.2
Chiligelé2212.953.100
Stikkelsbær syltetøy2179.337.70.40.3
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.