Tapas er nå i fremgang i mange land, og de spanske tapasbarene brer seg over hele verden, tom i Norge har i fått de. Men hva ligger i begrepet tapas, er det en matrett, ett tilbehør, ett måltid eller en tradisjon?....
Glem kokte grønnsaker som garnityr til hovedrett. La gulrot, sopp, slangeagurk og poteter leve sitt eget liv i kombinasjon med hvitløk, aioli og mynte. Pakk årets ferske lammekjøtt inn i kålblader og kjenn at selv de mest trauste, norske matvarer får nytt liv!....
Både spansk mat og vin er elsket her hjemme, så med eksotiske matretter på bordet og god vin i glasset, er vennekvelden en garantert suksess.....
I førjulstiden samles ofte venner eller kollegaer til hyggelig lag. Julevarene er allerede i butikken og lysten til å smake er der. Men lysten på full julemiddag er ikke der, den hører julen til. Da kan løsningen være en førjuls-tapas.....
Sommeren er ikke over enda og hva passer ikke bedre enn å invitere på ett lite tapas selskap en lun sommerkveld nå på sensommeren. Her er ett godt utvalg satt sammen av Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt hvor det brukes kylling, kalkun, scampi, egg og mye annet godt....
Vi oppdaget en flott restaurant under ett besøk i Oslo nå nylig. Nemlig den spanske restauranten La Sangria. Dette er en litt
bortgjemt restaurant med skikkelig god mat og veldig behagelig betjening. Den er og ekte spansk, ikke bare utenpå.
En anbefalt sted for dere som ønsker skikkelig mat ....
Cava har vært på det norske markedet i over 30 år, og spansk musserende vin står som kategori sterkt i Norge. 30 er også tallet som viser salgsøkningen på Campo Viejos Cava Brut Reserva innen bar- og restaurantsegmentet det siste året. Drikken blir stadig mer populær både internasjonalt og nasjonalt....
I middelhavslandene brukes olivenolje i den daglige husholdningen i stedet for smør, margarin og annet matfett. Studier viser at middelhavsdiett, som bl.a. inneholder mye virgin olivenolje, gir lavere forekomst av hjertesykdom. Dette skyldes trolig høyt innhold av antioksiydanter som bidrar til å fo....
Når man byr på spansk aften, kommer man ikke utenom en skikkelig paella. Denne er så mektig at det ikke trengs særlig andre retter. Men hvis man har lyst kan man lage en lett dessert som feks crema catalana som ligner creme brulee. Paella kan lages i utallige varianter, men ofte er det kylling og sj....
I fjor eksporterte Norge mest kamskjell til Italia. I år har spanjolene fått smaken på den norske delikatessen, og Spania er det landet der eksporten av kamskjell øker mest, viser tall fra Eksportutvalget for fisk (EFF).....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.