Kunsten å bake flatbrød går mer og mer i glemmeboken. En gang var det selve matbrødet her til lands, men slik er det ikke lenger. Men det er lange tradisjoner i flatbrød og selve bakinga er en kunst som gikk i arv gjennom generasjonene.Jeg har samlet mange oppskrifter på flatbrød og de varierer like....
Mens flatbrødet var vårt hverdagsbrød, hørte lefser til de store anledninger, og til jul var det vanlig med lefse til måltidene. Det var mange variasjoner av disse og hver bygd hadde sine spesialiteter. Navnet lefse hadde og mange variasjoner som lepsa, lemse osv.....
Leksands knekke er tynt, sprøtt og laget av fullkorn. Nå kommer seks forskjellige varianter i dagligvarebutikkene. Knekkebrødet kan du også bruke som pizzabunn.....
Lefser til jul ble mye brukt før i tiden. Men det er fortsatt mange som lager lefser, og jeg ser at mange av mine
lefseoppskrifter er mye brukt.
Og nå er det greie små takker å få kjøpt, så da skal det ikke være redskapen det kommer an på. Det trenger heller ikke være
kunnskapen, for det ....
Det nord-trønderske festflatbrødet Skjenning er det fjerde norske matproduktet som lovbeskyttes.....
Potelefse, krotakake og tynnbrød er kjente og gamle bakverk som fortsatt lages mange steder i vårt vidstrakte land. Og lokalt er det mange variasjoner på disse oppskriftene.....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.