Nå som kalenderen sier september/oktober er det fortsatt makrell i sjøen her i syd, og det i mengder. Makrellen er nok feitere nå, men absolutt spiselig. Her i syd hos oss er det og mange som fisker makrell for bruk i hummerteiner, siden hummersesongen er rett rundt døra. Da blir fisken saltet ned i....
Vi som er vokst opp med makrell om sommeren, har gode tider akkurat nå. Selvfølgelig stekes det her hjemme, men makrell kan og brukes på andre måter som røkt, syltet, kokt, sushi ++. Jeg tar her opp noen andre oppskrifter med makrell som man kan prøve seg på og gjerne servere en varm sommerdag.....
Den første makrellen tidlig på sommeren er alltid den beste, kanskje unntatt når de små pirene kommer. Men vi fikk 3 store helt ferske for noen dager siden og for oss sørlendinger er dette julekvelden. Makrell er ganske fet og er en grillvennlig fisk. Du kan grille den hel eller som fileter, eller i....
- Det er lett å få i seg mer av det sunne, sier forskningsdirektør ved NIFES, Livar Frøyland.
Han ønsker ikke å vifte med pekefingeren i denne søte og fete juletid. Han vil heller minne om hvor lite som skal til for å få i seg de sunne stoffene som finnes i fisk: omega 3, vitamin D, jod, sele....
Makrell er en fisk som mange av oss forbinder med sommeren og da særlig i sør. Den er god som stekt eller på grillen. Smaker og godt røket.
Makrellen er en livlig fisk å få på stang og er en opplevelse for barn som er ute på en av sine første fisketurer.....
Forskning viser at Omega 3 fettsyrer– som hovedsaklig finnes i disse fete fisketypene - beskytter mot solbrenthet. Spis mer makrell, laks, ørret eller sild - da er du mindre utsatt for å bli solbrent.....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.