
Koldtbord er en av de mest brukte serveringsformene her i Norge til både fest, selskap, frokost og alle tilstelninger i mai og jul. Det kan være enkelt med det meste kjøpt i butikken, eller om man lager alt hjemme.
Ofte er det forventet en del bestemte retter på buffeten gjerne i forhold til årstiden, type fest og selskap. Det er jo selvfølgelig forskjellige retter om det er 17 mai fest eller julefrokost.
Mengdeberegning avhenger av hvor stort koldtbord du har og mengde kjøtt og fisk avhenger av tilbehøret. Beregn ca 500-600 g mat per person inkludert tilbehør, ca. halvparten bør være fisk/kjøtt, men følg gjerne disse reglene her pr porsjon.
Mengdeeksempel
- Roastbiff, 60 g per porsjon
- Røkt skinke, 60 g per porsjon
- Karbonade med løk, 1 stk per porsjon
- Paté, 40 g per porsjon
- Spekemat, 80 g per porsjon
- Eggerøre, 1 egg per porsjon
- Kabaret, 40 g per porsjon
- Grønn salat, 40 g per porsjon
- Potetsalat, 40 g per porsjon
- Waldorfsalat, 40 g per porsjon
- Cumberlandsaus, 10 g per porsjon
- Rømme, 20 g per porsjon
- Remulade, 10 g per porsjon
- Reker, 60 g per porsjon
- Kokt ørret, 60 g per porsjon
- Pepperrotkrem, 20 g per porsjon
Artikler og oversikter med eksempler og ideer
Tradisjoenlt koldtbord
Koldtbord til nyttår
Koldtbord generelt