Her hjemme er det akkurat nå plommesesong og det er stadig vekk plommer på kjøkkenet som vi spiser på.
Vi har ett stort victoria plommetre, som i år gir mye frukt og de er søte og gode. Noen år er det lite smak i de, men i år er de perfekte.
Men det går an å bruke plommeme til andre ting enn b....
Plommer er en av høstens store goder. Deilige å bare nyte naturell. Men når det er sagt, så er bruksområdene mange: Plommekaker, plommedesserter, plommesyltetøy, plommechutney. Vi har en 300 år gammel tradisjon i å bruke plommer i norsk matlaging.....
Mange steder bugner skog og mark av ville bær som krekling, blåbær, tyttebær og molte. Plukk med deg i bøtter og spann. Ville bær ligger nemlig langt over frukt og grønnsaker når det gjelder innhold av antioksidanter.....
Blåbær og bringebær er midt i sesongen her i syd nå. Blåbær plukker vi selv ofte i skogen mens bringebær er til salgs flere steder. Jeg syns selv at de ville bringebærne er mye bedre enn tamme, men så er det og mye mer arbeid med å plukke de. Jeg serverer her ett utvalg av oppskrifter med disse 2 fl....
Nå som høsten er over oss, kan det være artig med en liten vri på kjøkkenet. Man trenger ikke bare se chutney på glass i innvandrerbutikker, men kan på en enkel måte lage det selv.....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.